29 / 03 / 2024

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi bir yıl içinde Hadımköy’e taşınacak!

 Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi bir yıl içinde Hadımköy’e taşınacak!

Zeytinburnu E5 yolu üzerindeki Nakliyeciler Sitesi bir yıl içinde Hadımköy’e taşınacak. Site 123 dönümlük arsası ise gayrimenkul şirketlerinin takibinde. Arsanın değeri ise 250 milyon dolar....




Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi son durum 2018!


Zeytinburnu E5 yolu üzerindeki Nakliyeciler Sitesi bir yıl içinde Hadımköy’e taşınacak.


Site 123 dönümlük arsası ise gayrimenkul şirketlerinin takibinde. İstanbul Nakliye Ambarı İşletme Kooperatifi (NAKO) Başkanı Mehmet İrfan Bulut, satış için şartnameyi hazırladıklarını ve önümüzdeki hafta teklifleri alacaklarını açıkladı. 245 dükkan ve 185 hak sahibi bulunan arsanın değeri 250 milyon dolar. Bulut, hak sahipleriyle ay boyunca toplantı yaptıklarını ve 2 yıldır devam eden süreçte sona geldiklerini dile getirdi. Dükkan sahiplerinin ağırlıklı olarak peşin satıştan yana olduğunu söyleyen Bulut, “Şartnamede 2 seçenek sunacağız. İsteyen arsanın tamamını nakit alacak. İsteyen dükkânları peşin alıp aynı alan içinde kooperatife ait 30 dönümlük arsada hasılat ya da kat karşılığı iş geliştirebilecek” dedi. 


KAMYON TRAFİĞİ


30 dönümlük arsanın asgari bedelinin 65 milyon dolar olduğunu belirten Bulut, çok sayıda inşaat şirketiyle görüştüklerini anlattı. Bulut, “Belediye kararı gereği bu alanı 2 yıl içinde boşaltmak zorundayız. Zaten 3. Köprü bitince tır ve kamyon trafiği değişecek” dedi. Bulut, şartnameyi TOKİ ve Emlak Konut GYO ile de paylaşacaklarını kaydetti.


Gülistan Alagöz/Hürriyet



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016