28 / 03 / 2024

Üsküdar Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm başladı!

Üsküdar Kirazlıtepe'de kentsel dönüşüm başladı!

Üsküdar’ın Kirazlıtepe Mahallesi'nde yapılacak kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalar başladı. Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başlatılan projenin 24 ayda tamamlanacağını söyledi.


Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kentsel dönüşüm projesi Kirazlıtepe bölgesinde Üsküdar Belediyesi tarafından yapılacak. 2 yılda tamamlanacak proje kapsamında sosyal donatı alanları da inşa edilecek. 


Yıkım çalışmalarına katılan Başkan Türkmen,  ”Burada yapılan dönüşümün Türkiye’de örneği yok. Sahada yapacak olduğumuz konutların tamamını burada oturan vatandaşlarımıza vereceğiz. Projemizin bitiş tarihini 24 ay olarak öngörüyoruz” şeklinde konuştu.


Kiralar ve taşınma ücretleri arttı

İlçede devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili konuşan Başkan Türkmen ," Üsküdar Kirazlıtepe Mahallemiz’de kentsel dönüşüm çalışmalarımızda hem bir taraftan belediye olarak sahanın temizlenmesi ve vatandaşlarımızla mutabakata varıp , hak edişlerinin ödenmesi işlerinde rol oynuyoruz. Bir taraftanda çevre Bakanlığımız yatırımcı firmayla olan görüşmelerine devam ediyor. İnşallah bu yıl sonuna kadar araziyi yatırımcı firmaya yer teslimi yapacağız. Şu anda geldiğimiz nokta sahada toplamda bin 550 civarında bağımsız bölüm var. 850-900 tanesini yıktık geriye 650 civarında bağımsız bölüm kaldı. Buda 250 bina yapar.Bakanlığımız burayı riskli alan ilan etmişti. Ondan sonra süreç hızlandı. Kira ücretleri bin liraydı bin 500’e çıkardık. Geçen ay itibariyle taşınma ücretlerini 2 binden 3 bine çıkardık. Kiralık ev bulup taşınmak isteyenlere hem kira hem taşınma ücretleri ödenmeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.


24 ayda tamam

Vatandaşlara yapılan ödemelerde hiç bir sorun çıkmadığını belirten Türkmen," Kiralık yer bulma sıkıntısı yaşanıyor. 110-120’ye yakın yıkılması gereken anlaştığımız bina var ama, hala vatandaşlarımızın ev bulma çalışmaları devam ediyor.Bu bölgede yaptığımız dönüşümün sonucunda hak sahiplerinin elde edeceği hakların Türkiye’de örneği yok. Sahada yapacak olduğumuz konutların tamamını burada oturan vatandaşlarımıza vereceğiz. Buradaki hemşehrilerimizin kafasını karıştırmak isteyenler var. Bu projeyi nasıl durdururuz diye çalışanlar var. Kimseyi mağdur ettiğimiz yok, mümkün değil. 2019 ‘a girmeden burada inşaat süreci başlamış olacak. Bizde Çevre Bakanlığımızla ile birlikte dönüşüm projemizi tamamlamak üzereyiz. Projemizin bitiş tarihini 24 ay olarak öngörüyoruz" dedi.