25 / 04 / 2024

Uşak Kent Tarihi Müzesi'ni 10 ayda 20 bin kişi ziyaret etti!

Uşak Kent Tarihi Müzesi'ni 10 ayda 20 bin kişi ziyaret etti!

Uşak Belediyesi tarafından 1 Eylül 2013 tarihinde açılan Kent Tarihi Müzesi'ni 10 aylık sürede 20 bin kişi ziyaret etti. Uşak Belediyesi Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Haydar Doğan, müzenin amacına ulaştığını söyledi...


Uşak Belediyesi tarafından 1 Eylül 2013 tarihinde açılan Kent Tarihi Müzesi'ni 10 aylık sürede 20 bin kişi ziyaret etti. Uşak Belediyesi Kent Müzesi sorumlusu arkeolog Haydar Doğan, müzenin amacına ulaştığını söyledi. Kent Tarihi Müzesi'nin ziyaretçi sayısının giderek arttığını dile getiren Doğan, "Müzemiz 1 Eylül 2013 tarihinde açılmasına rağmen şu anda ziyaretçi sayısı 20 bini bulmuş durumda. Ayda 3 bin kişi müzemizi ziyaret ediyor. Müzede ben dahil konularında uzman üç arkeolog görev yapıyor. Arkadaşlarımız her ziyaretçi grubuna eserlerle ilgili detayları anlatıyor" dedi.


Bağışlar geliyor

Müzeye bağışta bulunan insanların, eserlerin ömür boyu korunacağına inandıklarını da dile getiren Doğan, "Bağışlarda artış var. Yeni eserler gelmeye başladı. Uşak'ın tarihi, kültürü ve ekonomisini anlatan binden fazla esere sahibiz. Cumhuriyet dönemine ait önemli eserler var. Uşak, Kurtuluş Savaşı'nda çok önemli yere sahip bir kent. Artık her bağışı kabul etmiyoruz. Koleksiyon oluşturabileceğimiz eserler alıyoruz. Eski olan her şey müzelik değil. Bin 625 metrekarelik alanda 900 metrekare civarında kapalı alan var. Bundan sonraki süreçte eserlerimizin korunması, saklanması ve daha fazla insanın görmesi için farklı projeler gerçekleştireceğiz" diye konuştu.



Yeni Asır