18 / 04 / 2024

Ulus'ta 200 bina restore edildi!

 Ulus'ta 200 bina restore edildi!

Cumhuriyet döneminin simgesi olan Ulus’taki tarihi binalar yeniden ayağa kaldırılıyor. Başkentin prestij projesinde şimdiye kadar 200 bina restore edildi. İlk olarak restore edilen Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi turizminin merkezi haline geldi...



Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi, Ankara kalesi ile birlikte 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda üç etapta planlanıyor. Proje kapsamında ilk olarak Hacı Bayram Veli Camisi ve çevresi inanç turizminin merkezi haline geldi.

 

Roma döneminden kalma Augustus (Ogüst) Tapınağı ile birlikte hoşgörünün de temsil edildiği Hacı Bayram Camisi, restorasyon uygulamaları sonrasında hem yerli hem de yabancı ziyaretçilerin akınına uğruyor.

 

200 bina restore edildi

 

1900’lü yıllardan kalma Cumhuriyet dönemi binalarındaki tarihi dokuların ortaya çıkartıldığı uluslararası ödüle sahip Hacı Bayram Camisi ve çevresinde restorasyon çalışmaları halen devam ediyor. Projelerin tamamlanma oranının yüzde 85-90 seviyesine çıktığı Hacı Bayram Veli Camisi çevresinde Güvercin Sokak ve bağlantılı 6 sokakta restorasyan projelerinin yanı sıra altyapılar da yenilendi. Hacı Bayram Camisi’nin güney cephesinde de meydan çalışmaları yürütülüyor, Güvercin Sokak ve bağlantılı sokaklarda şimdiye kadar 77 bina 80 dükkan restore edilirken, Hacı Bayram tarafı ile beraber restore edilen bina sayısı 200’e ulaştı.

 

 

Toki Haber

 



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri