19 / 04 / 2024

Türkiye'nin ilk engelsiz yaşam alanı projesi Kartal'da açılacak!

Türkiye'nin ilk engelsiz yaşam alanı projesi Kartal'da açılacak!

Türkiye'nin ilk Engelsiz Yaşam Alanı İstanbul Kartal'da inşa edilecek. Mayıs'ta ihale edilecek projenin 2018'de hizmete açılması planlanıyor. Proje sayesinde, engelliler mesleki ve sanat eğitimleri de alarak üretime katkı sunabilecek.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Fiziksel Engelliler Vakfıyla (FEV) iş birliği yaparak, Kartal'da "Engelsiz Yaşam Alanı" kuracak. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile FEV arasında imzalanacak, "Fiziksel Engellilere Yönelik Ortak Hizmet Protokolü" oy birliğiyle kabul edildi. Protokol kapsamında, Kartal Dragos'ta engelli ve engelsiz vatandaşların bir arada spor ve eğlenceli etkinlikler yapabileceği "Engelsiz Yaşam Alanı" hayata geçirilecek.


MESLEKİ VE SANAT EĞİTİMİYLE ÜRETİME KATKI SUNACAKLAR

Dragos sahilindeki 26 bin 642 metrekarelik Engelsiz Yaşam Alanı'nda (Kartal Orhantepe Sosyal Tesis Projesi) engelli vatandaşların aileleriyle geleceği ve engelsiz vatandaşlara da açık olacak günübirlik rehabilitasyon ve etkinlik alanı oluşturulacak. Tesiste atla terapi, rehabilitasyon için yarı olimpik yüzme havuzu, çocuk havuzu, go-kart, konser-gösteri ve etkinlik alanı, bisiklet yolu, seyir terasları, at ahırları, çocuk oyun parkı, hizmet binası ile engellilerin kendi elleriyle çiçek yetiştirebileceği çiçek serası, dini tesis, kafeterya, restoran ve otopark yer alacak. Proje sayesinde, engelliler mesleki ve sanat eğitimleri de alarak üretime katkı sunabilecek. Alanda, engellilere yönelik uluslararası proje ve ar-ge çalışmaları yapılmasına da imkan sağlanacak.



Türkiye


2018'de hizmette

Mayıs'ta ihale edilecek proje, 2018'de hizmete girecek. Bütün alanlar, engellilerin kullanımına uygun tasarlanacak, ancak herkese açık olacak. Proje alanını gezen İBB Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'de ilk defa engelli ve engelsizleri birleştiren, engelli vatandaşları toplumla kucaklaştıran projeyi çok önemsediklerini söyledi. Kartal Soğanlık'taki İBB binası da Engelli Çocuklar İçin Sağlık ve Rehabilitasyon Merkezi'ne dönüştürülecek.



Yeni Şafak



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri