24 / 04 / 2024

Torbalı OSB'de fabrikalar yükselecek!

Torbalı OSB'de fabrikalar yükselecek!

EBSO tarafından İzmir'e kazandırılan ve 43 fabrikada 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak olan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi 'nde altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından parsel kuraları çekildi.


EBSO tarafından İzmir'e kazandırılan ve 43 fabrikada 5 binin üzerinde istihdam sağlayacak olan Torbalı Organize Sanayi Bölgesi'nde altyapı yatırımlarının tamamlanmasının ardından parsel kuraları çekildi. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, "EBSO, bugüne kadar 20'den fazla OSB kurdu. Bu OSB'ler planlı sanayileşme ve kalkınmanın öncüleri oldu. Torbalı OSB'de yükselecek yatırımlar da kent, bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlayacak" dedi.


Yatırım aşaması

Yorgancılar, "OSB'ler planlı kalkınma ve sanayileşme için çok önemli. Üretim, istihdam, yatırım depoları. EBSO bugüne kadar 20'den fazla OSB kurdu. İlk kurulan OSB olan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, nasıl olacak, nasıl büyüyecek derken bugün yaklaşık 600 işletmede 30 bin kişinin istihdam edildiği üretim üssü oldu. Torbalı OSB de öyle olacak" diye konuştu. EBSO'nun desteğini alan Torbalı OSB'nin yönetimin yerinde müdahalelerle hukuki sorunları çözerek sanayicinin yatırım hayalini gerçeğe dönüştürdüğünü belirten Yorgancılar, "Şimdi sıra katılımcılarda. Gerçekleştireceğiniz yatırımlarla Torbalı OSB'yi üretim üssüne dönüştürün" dedi. Torbalı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Dönmez de bölgenin OSB statüsüne kavuşmasından bu yana 18 yılın ardından yatırım aşamasına geldiğini hatırlatarak, bölgede hızla fabrika yatırımlarını yükseltmesini beklediklerini dile getirdi. Torbalı OSB Mütevelli Heyet Başkanı Hakkı Attaroğlu ise 1996'da OSB ilan edilen bölgede çalışmaların 1998'de başladığını, 2005'te üye kaydı alındığını belirterek, "İş ve aş sağlayacak yatırımlarıyla Torbalı OSB için şimdi sıra ilk temel atma ve ilk fabrikanın açılmasıdır" dedi. 


5 bin kişiye istihdam

- 67 hektar alana sahip

- 43 fabrika kurulacak

- 5 bine yakın kişiye istihdam sağlanacak

- İzmir'e 50, Havaalanına 30 kilometre mesafede

- 1996 yılında yatırım programına alındı

- 2005 yılında tüzel kişiliğine kavuştu

- 2010 yılı sonunda imar planları tamamlandı

- 2011'de temeli atılan altyapı yatırımları 1.5 yılda tamamlandı