25 / 04 / 2024

Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı!

 Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi hizmete açıldı!

Sudan' ın Güney Darfur eyaletinin başkenti Nyala' da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla inşa edilen Sudan -Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi' nin resmi açılışı yapıldı...



Sudan'da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından inşa edilen hastanenin açılışını, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu ve Sudan Cumhurbaşkanı birinci Yardımcısı Hasan Bekri gerçekleştirdi. 


İşler açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sudan'ın Güney Darfur eyaletinde TİKA'nın yaptığı bu kadar modern bir hastaneyi görmekten mutluluk duydum" dedi.


Türkiyenin TİKA aracılığıyla mazlum coğrafyada var olduğuna ve dünya genelinde projelerini arttırarak devam ettiğine dikkati çeken İşler, "Sudan halkına hayırlı olsun. Bu hastane, Türkiye ile Sudan'ın kardeşliğine büyük katkı sağlayacak. Türkiye mazlum coğrafyaya ve buralara sömürgeci bir mantıkla yaklaşmıyor. Buralara yardım için elimizi uzatıyoruz ve uzatmaya devam edeceğiz" ifadesini kullandı.


Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da modern ve entegre olarak nitelendirdiği hastanenin Sudan halkı için hayırlı olmasını dileyerek, "Hastanenin kuruluşunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan istedi. Onun talebiyle inşa edildi. Ben Türk halkı ve şahsım adına Başbakanımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.


İşler ve Müezzinoğlu, inşaatı 35 milyon dolara mal olan hastanedeki poliklinik ve ameliyathaneleri gezerek yetkililerden bilgi aldı. Aynı zamanda doktor olan Müezzinoğlu, hastanede İşler'in tansiyonunu ölçtü, Bakan Müezzinoğlu'nun tansiyonunu da hastane personeli ölçtü. Her iki bakanın da tansiyonu ideal ölçülerde çıktı.


Öte yandan ellerinde "hoşgeldiniz ve teşekkürler" yazılı pankartlar taşıyan yerel halkın, Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ile Sağlık Bakanı Mehmet Müzezzinoğlu'nu at ve develer üzerinde coşkulu bir şekilde karşılaması dikkati çekti.​


11 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu hastanede, 150 normal, 46 yoğun bakım yatağı, 3 ameliyathane, 2 doğumhane, tam donanımlı radyoloji ünitesi ve laboratuvar bulunuyor.


AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler