25 / 04 / 2024

Türkiye Sudan’a 150 yataklı hastane açıyor!

Türkiye Sudan’a 150 yataklı hastane açıyor!

Açlık ve yoksullukla mücadele eden Sudan'a Türkiye’den yeni bir yardım eli daha uzandı. Sudan’ın Güney Darfur eyaletinde inşa edilen 150 yataklı Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi olarak hizmete giriyor...



Açlık ve yoksullukla mücadele eden Sudan'a Türkiye’den yeni bir yardım eli daha uzandı. Sudan’ın Güney Darfur eyaletinde inşa edilen 150 yataklı Nyala Sudan-Türkiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi resmi olarak hizmete giriyor. 


Hastanenin açılış törenine, Türkiye’den Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Sudan’dan ise Cumhurbaşkanlığı Birinci Yardımcısı Bakri Hassan Saleh’in katılması bekleniyor. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 2006 yılında Sudan gezisi kapsamında Darfur Bölgesi’ni ziyareti sırasında verilen talimatı doğrultusunda, yaklaşık 50.000 metrekare alan üzerinde TİKA tarafından inşa edilen hastanenin 11.000 m2 kapalı alanı bulunuyor.


İşler ve Müezzinoğlu ayrıca TİKA tarafından tadilat ve tefrişatı yapılan başkent Hartum’daki Omdurman Ebe Eğitim Okulu, Sudan-Türk Mesleki ve Teknik Eğitimciler Eğitim Merkezi’ni gezecek, Sağlık Bakanlığı’nın Hartum irtibat ofisinin açılışını gerçekleştirecek.



Malatya Son Havadis