19 / 04 / 2024

Seyhan'da kaçak binalar yıkılıyor!

 Seyhan'da kaçak binalar yıkılıyor!

Seyhan Belediyesi Encümeni de yasalara aykırı olarak yapılan bıı yapıların yıkımı için karar aldı. Buna göre kaçak inşaatların yıkılması için 3 Eylülıde yıkım ihalesi açıldı. İhale şartnamesinde söz konusu inşaatların ortadan kaldırılması için yüklenici firmaya 90 gün şiire tanındı.



Seyhan'da kaçak binalara af yok Seyhan İlçe Belediyesi, ruhsatsız olduğu saptanan 49 adet inşaatın yıkılması için ihale açtı. Seyhan Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Yeşiloba, Dağlıoğlu, Zeytinli, îsmetpaşa, Gürselpaşa, Fevzipaşa. Tellidere. Akkapı. Kocavezir, Yeşilyurt, Sarıhuğlar, Küçük Dikili, Yolgeçen, Şakirpaşa, Büyük Dikili, İstiklal, Gülbahçesi, Gazipaşa, Yalmanlı, Gölbaşı. Reşatbey, Camuzcu, Kayışlı ve Tepebağ mahallelerinde toplam 11 bin 822 metrekarelik 49 adet inşaatın kaçak yapıldığını belirledi. 


YIKIM SÜRESİ 90 GÜN 


Seyhan Belediyesi Encümeni de yasalara aykırı olarak yapılan bıı yapıların yıkımı için karar aldı. Buna göre kaçak inşaatların yıkılması için 3 Eylülıde yıkım ihalesi açıldı. İhale şartnamesinde söz konusu inşaatların ortadan kaldırılması için yüklenici firmaya 90 gün şiire tanındı. İhaleye girecek şirketlerden bu iş için 2 adet kırıcılı kazıcı yükleyici. 3 adet damperli kamyon, 10 ve 20 kiloluk beton kırıcılar, 5 adet balyoz, 2 takım kesme takımı, jeneratör, kırıcılı ekskavatör, 70 santimetre dikey veya yatayda beton kesebilen makine ile 15 işçi temin etmesi şart koşuldu. 


6 KATLI BİNA YIKILMIŞTI 


CHP'li Zeydan Karalarım seçimi kazanmasının ardından Seyhan Belediyesi, kaçak yapılaşmanın önüne geçme adına çalışmalarını hızlandırmıştı. 


Geçen mayıs ayında Tellidere Mahallesiınde imar planında yol görünen arazide kaba inşaatı yapılan 6 katlı apartmanın yıkımını gerçekleştirmişti, inşaatın yıkımının yanı sıra ilgili firmaya da 205 bin 815 lira para cezası kesilmişti. Ayrıca, ruhsatsız olduğu saptanan Yeşilyurt. İstiklal mahallerindeki 2 ev ile Metal Sanayi Sitesiınde 3 işyerinin yıkımının gerçekleştirildiği bildirilmişti.


Gazette