25 / 04 / 2024

Şanlıurfa GAP Vadisi Millet Bahçesi açıldı!

 Şanlıurfa GAP Vadisi Millet Bahçesi açıldı!

İnşaatı tamamlanan GAP Vadisi 2. ve 5. Etap projeleri bugün gerçekleştirilen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu..


Türkiye’nin şehir merkezindeki en büyük projeleri arasında yer alan Şanlıurfa GAP Vadisi Millet Bahçesi projesinin etapları bir bir tamamlanıyor. İnşaatı tamamlanan GAP Vadisi 2. ve 5. Etap projeleri bugün gerçekleştirilen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Şanlıurfa’nın yeşil alan sorunu ortadan kaldırarak şehri daha yaşanabilir bir hale getirmeyi amaçlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yaptığı 3.5 Milyon metrekarelik GAP Vadisi projesi ile Şanlıurfa’nın gelişimi ve dönüşümünü de sağlıyor.


GAP VADİSİ 2. ETAP


Şanlıurfalıların spor ile iç içe olmaları için spora ve tesisleşmeye büyük yatırımlar gerçekleştiren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi yarın hizmete sunacağı 42 Bin metrekarelik GAP Vadisi 2. Etap’ta Futbol sahaları, tenis kortları, basketbol sahaları, Voleybol Sahaları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları ile GAP Vadisine gelen vatandaşlar için 302 araçlık otoparkı hizmete açacak.


GAP VADİSİ 5.ETAP


75 Bin metrekaresi yeşil alan olmak üzere toplam ’da 110 bin metrekarelik GAP Vadisi 5. Etabında ise 523 araçlık otopark bulunuyor. GAP Vadisi 5 Etap projesinin içinde bulunan yeşil alan ve sosyal donatı alanları ile Şanlıurfa’nın yeşil alan ihtiyacını karşılıyor.