27 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Kırklareli 'ne 100 milyon liralık eser ve yatırımın toplu açılışını yaptık!

Recep Tayyip Erdoğan: Kırklareli 'ne 100 milyon liralık eser ve yatırımın toplu açılışını yaptık!

Recep Tayyip Erdoğan, Kırklareli Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırklareli'ne gelmeden önce Pınarhisar'da, 100 milyon liralık eser ve yatırımın toplu açılışını yaptıklarını belirtti.



 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün yapacakları açılış törenlerinde toplam 2 milyar 696 milyon liralık özel ve kamu yatırımını hizmete açacaklarını bildirdi. 


Erdoğan, Kırklareli Vilayet Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kırklareli'ne gelmeden önce Pınarhisar'da, 100 milyon liralık eser ve yatırımın toplu açılışını yaptıklarını belirtti. 


Burada da 231 milyon liralık kamu, 1 milyar 835 milyon liralık özel sektör yatırımını hizmete resmen açacaklarını ifade eden Erdoğan, şu rakamları verdi:


"Buradaki açılışın ardından Lüleburgaz'a geçiyor orada da 14 trilyon liralık kamu, 516 trilyon liralık özel sektör yatırımını hizmete alıyoruz. Bir tek gün içinde Kırklareli ve ilçelerine, 2 katrilyon 696 trilyon liralık eser, hizmet ve yatırım kazandırıyoruz. Bu arada, tüm Kırklareli'de şu ana kadar ne kadar yatırım yaptık, 10 yılda? Bunun da rakamlarını size vereyim. 3.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. İktidarımız döneminde Kırklareli'ne yaptığımız yatırımlar bunlar. Gıda Tarım'da 894 trilyon, Enerji ve Tabii Kaynaklar'da 676 trilyon, Ulaştırma Haberleşme'de 627 trilyon, İller Bankası'nda 500 trilyon, Orman Su İşleri'nde 167 trilyon, Çevre ve Şehircilik'te 128 trilyon, Eğitim 120 trilyon, Toplu Konut 85 trilyon, Aile ve Sosyal Politikalar 70 trilyon, Sağlık Bakanlığı olarak 54 trilyon, Gençlik ve Spor 48 trilyon, KÖYDES 41 trilyon, Özel İdare 35 trilyon, Adalet Bakanlığı 26 trilyon, Kalkınma Ajansı 18 trilyon, Bilim ve Sanayi 3 trilyonluk yatırım gerçekleştirdiler. Toplam 3.5 katrilyon? Nerede? Kırklareli'de yaptığımız yatırımların tamamı bu."


Erdoğan, Kırklareli'de Toplu Konut İdaresi'nin 456 konutu, ticaret merkezi, cami ve sağlık ocaklarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 5 kadın ve çocuk evi kazandırdığını, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının sosyal tesisleri, Gençlik ve Spor Bakanlığının spor tesislerini tamamladığını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 62 milyon liralık yatırımla balıkçı barınakları ve çeşitli yolları kentin hizmetine sunduğunu aktardı.


Kırklareli Üniversitesi'ne 37 milyon liralık yeni yatırımla enstitü binası, derslik, atölye, yemekhane, kafeterya, spor sahaları yaptıklarını aktaran Erdoğan, şöyle dedi:


"Organize Sanayi Bölgemizde bir arıtma tesisi inşa ettik. İl Özel İdaremiz köprü, menfez, yol, restorasyon projelerini tamamladı, erkek öğrenci yurdu yaptı. KÖYDES kapsamında Kırklareli'de köylerimize 40 trilyon liralık yatırım yaptık. Belediyelerimiz aynı şekilde hizmetlerini tamamladı. Kamu yatırımlarıyla Kırklareli, şimdi yeni 231 trilyon liralık eser ve hizmete kavuştu. Özel sektörümüzün yatırımları ayrıca önemli. Kırklareli'de özel sektörümüz son birkaç yıl içinde 1 katrilyon 835 trilyon liralık yatırım yaptı. 45 ayrı tesis kurdu. 2 bin 555 kişiye, bu yatırımlarla iş imkanı sağlandı. Dile kolay. Bir seferde, 2 katrilyon 696 trilyon liralık yatırımı resmi olarak bugün Kırklareli ile buluşturuyoruz. Hepsi hayırlı olsun. Bütün bu eserleri Kırklareli'ye kazandıranlara, şahsım, milletim adına teşekkür ediyorum. Bakanlıklarımıza, bakan arkadaşlarıma, ekiplerine, il özel idaremize, mimarından mühendisine kadar, Valiliğimize, belediye başkanlarımıza, emeklerinden, gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kırklareli'de yatırım yapan, buraya istihdam sağlayan özel sektörümüzü ayrıca kutluyor, her birine tek tek şükranlarımı sunuyorum." 


AA





Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler