29 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: Edirne'ye havalimanı yapılacak!

 Recep Tayyip Erdoğan: Edirne'ye havalimanı yapılacak!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uzunköprü'de yaptığı konuşmada Çorlu Havaalanı' nın hizmete devam ettiğini hatırlatarak, eğitim hizmetleri verecek ve küçük uçakların inebileceği bir havaalanını da Edirne’ye kazandıracaklarını bildirdi....




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Marmaray ile muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkıldığını, Pekin ile Londra’nın birbirine bağlandığını, yüksek hızlı trenle de Ankara’nın İstanbul’a bağlanacağını söyledi.


Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-Eskişehir arasında yüksek hızlı trenlerin çalıştığını belirten Erdoğan, Marmaray’ın güneyinden araçların geçeceği yeni bir tüp geçidin ve üçüncü köprünün inşa çalışmalarının sürdüğünü hatırlattı.


Erdoğan, "Azmettik, inandık ve başardık ama hep beraber. Milletçe sizi arkamızda gördüğümüz sürece, siz bize bu desteği verdiğiniz sürece, biz daha nice eserler yapacağız" diye konuştu.


Hava alanı sayısını ikiye katladıklarını ve THY'nin dünyanın en saygın havayolları arasında ilk 7’de yer aldığını anlatan Erdoğan, THY ile birlikte 7 özel havayolu şirketinin de hizmet verdiğini belirtti.


Durup dururken, yan gelip yatarak buralara gelinmediğini ifade eden Erdoğan, otobüsle seyahat eder gibi artık rahatlıkla, uçakla seyahat edildiğini söyledi. Çorlu havaalanının hizmete devam ettiğini hatırlatan Erdoğan, eğitim hizmetleri verecek ve küçük uçakların inebileceği bir havaalanını da Edirne’ye kazandıracaklarını bildirdi.


İzmir Körfezi’ne de bir asma köprü yapılacağını ve böylece İstanbul’un İzmir’e bağlanacağını kaydeden Erdoğan, İstanbul-İzmir arasındaki ulaşımın ciddi manada rahatlayacağını ifade etti.


Yolu "medeniyet" olarak tanımladıklarını hatırlatan Erdoğan, köprülerin de birleştirici özelliği olduğunu söyledi.


AA