28 / 03 / 2024

Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konutlar inşa edilecek!

 Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konutlar inşa edilecek!

Hedef Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konutun inşa edilmesi. 8.5 milyon engellinin yaşadığı Türkiye'de, bu grubun ihtiyaçlarına yönelik konut projeleri tasarlamak bir süredir hükümet ve STK'larm öncelikli konuları arasında.



Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) yaklaşık beş yıl önce Türkiye'de uygulamaya geçirdiği engelli konut çalışmalarına yerel yönetimlerden de destek geliyor. 


Engellilerin hayatını kolaylaştıracak şekilde tasarlanan konut projelerine yerel yönetimler ruhsat aşamasında ücret indirimiyle teşvik veriyor. Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, engelli dostu ev yapan ve ucuza satan müteahhitlere imar ve iskan ücretlerinde indirim yapılacağını açıkladı. Şahin, Pendik'te inşaat yapan firmalara daire sayısının yüzde 5'ini engellilere uygun tasarlayıp ucuz fiyattan sattıkları takdirde imar ve iskan ücretinde yüzde 20 indirim sağlanacağını söyledi. Hedef Pendik'te yılda 400 adet engelli dostu konutun inşa edilmesi. 8.5 milyon engellinin yaşadığı Türkiye'de, bu grubun ihtiyaçlarına yönelik konut projeleri tasarlamak bir süredir hükümet ve STK'larm öncelikli konuları arasında. 

Pendik Belediye Başkanı Şahin, bu kapsamda yeni dönemde özellikle engellileri ev sahibi yapmak amacıyla hazırladıkları projenin büyük önem taşıdığını belirtti. 


Ticari Hayat





Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri