24 / 04 / 2024

Özlüce arıtma tesislerine koku panelleri yapıldı!

Özlüce arıtma tesislerine koku panelleri yapıldı!

Çevre ve çevre yatırımlarını çok önemsediklerini belirten Recep Altepe, “Koku üreten bölgelerde kokuların yayılması halkın en büyük şikayetlerindendi. Kimyasal malzemeden kaplama yaparak kokunun çıkmasını ve yayılmasını önlenmiş oluyoruz.” dedi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’da çevre ve çevre yatırımlarını çok önemsediklerini belirterek, “Koku üreten bölgelerde kokuların yayılması halkın en büyük şikayetlerindendi. Özellikle arıtma tesislerimizin çevreye koku yaydığı ve kısmen halkımızı rahatsız ettiği bildiriliyordu. Bu konuya hassasiyetle dikkat ediyor ve çalışmalarımızı her geçen gün yoğunlaştırıyoruz. Özellikle yaz aylarında kokuyla mücadelemizi daha da yoğun sürdürüyor ve kimyasal malzemeden kaplama yaparak kokunun çıkmasını ve yayılmasını önlenmiş oluyoruz.” dedi.


Daha önce Doğu arıtma tesisinde de uyguladıkları koku perdesini, aynı şekilde Batı arıtma tesisinde de uyguladıklarını anlatan Başkan Altepe, “Batı arıtma tesisinde hakim rüzgarlar yönünde, 16 metre yüksekliğinde bir çelik perde olarak koku perdesi oluşturuldu ve perdenin imalatı 350 metre boyunca, yaklaşık 1.2 milyon TL maliyetle gerçekleştirildi. Koku perdesiyle, meyilli olan 16 metrelik duvara çarpan havanın yükselerek atmosfere ulaşması sağlanıyor ve çevreye yayılması önleniyor.” bilgisini verdi.


 

Hürriyet Bursa