Muğla’nın Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan illerin başında geldiğini anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık. Şimdi hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak” dedi.
Muğla’nın Türkiye’nin son dönemlerde yıldızı parlayan illerin başında geldiğini anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Yaptığımız yatırımlarla çağdaş bir kent yarattık. Şimdi hedefimiz turizmi 12 aya çıkarmak” dedi.
Dünya Bankası kredisiyle Türkiye’nin en modern dört Atıksu Arıtma Tesisi’nden birini yaptıklarını anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Buradan çıkan suyu da park ve bahçelerde kullanıyoruz. Bir diğer çevreci projemiz de ‘Sonsuz Kaynağımız Güneş’ oldu. Çeşitli yapıları restore ettik. Yeni yaşam alanları oluşturmak adına konut alanları yarattık. Böylece hem arsa spekülasyonunun, hem de enflasyonunun önüne geçtik. 600 kişilik Gazi Mustafa Kemal Atatürk Merkezi’ni, sosyal belediyecilik anlayışıyla, çorba çeşmeleri yaptık” dedi.
KIŞ TURİZMİNE DİKKAT
Osman Gürün, şöyle devam etti: “Arasta’da yer alan 110 dükkanı onarak güzel bir çarşı olmasını sağladık. Bu kapsamda yürüttüğümüz ikinci etapta ise 244 dükkan yer alıyor. Muğla’nın bütün ilçeleriyle, spor turizminden faydalanacağı bir yapısı var. Otellerimiz kış turizmi anlamında zayıf. Spor turizmiyle bunları değerlendirebiliriz. Şehir merkezine 20 dakika uzaklıkta denize girebilir, yine aynı mesafede bin 200 metreye çıkıp serin havayla buluşabilirsiniz. Sporcuların kondisyon tutması için uygun ortam var. Ayrıca, yaşlı ve sağlık turizmini çekmek gerekiyor. Bunun için gerekli altyapı mevcut.”
KÜLTÜR BALIKÇILIĞI
Kültür turizmi anlamında da ciddi hamle gerekiyor. Tespit edilen 195 ören yerimiz var. Burada önemli bir geçim kaynağı da mermer. Dağınık yapıda üretim yapılıyor. Bunları da OSB çatısı altında toplamayı planlıyoruz. Öte yandan sektörler arası çatışma var. Yatçılar, sahillere dokunulmasın istiyor. Otelci de olaya kendi açısından bakıyor. Bir de kültür balıkçılığı var. Bütün bunlar arasında bir denge kurmak istiyoruz. Ne balıktan, ne otelden, ne de yattan vazgeçebiliriz.”
Muğla’nın nüfusunun 64 binlere ulaştığını anlatan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, “Bunun yanında bir de üniversite nüfusumuz var. Ama o bizde gözükmüyor. Onlarla birlikte şehrin nüfusu, 100 bini geçiyor. Dokuz aya yakın burada yaşayan bir nüfustan söz ediyorum. Üniversitenin bulunduğu Kötekli Mahallesi’ne fazla yatırım yaptık. Çağdaş bir kent yarattık. Üniversite nüfusunun bizde görünmesini istiyoruz” dedi.
Hürriyet