28 / 03 / 2024

Ortaköy Camisi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

 Ortaköy Camisi'nin restorasyon çalışmalarında sona gelindi!

İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve vatandaşların "Ortaköy Camisi" olarak bildiği Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi. 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında 8 milyon liraya yakın para harcandı...



İstanbul Boğazı kıyısında bulunan ve vatandaşların "Ortaköy Camisi" olarak bildiği Büyük Mecidiye Camisi'nde restorasyon çalışmalarında sona gelindi.


Mayıs ayında ibadete açılacak camide, 3 yıl süren restorasyon çalışmalarında 8 milyon liraya yakın para harcandı. İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü İbrahim Özekinci, Büyük Mecidiye Camisi'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları için "Boğazın İncisi" olarak anılan caminin aslına uygun haline getirildiğini söyledi. Özekinci, 1894'te yaşanan İstanbul depreminin camiye büyük zarar verdiğini ve minarelerinin yıkıldığını belirterek “Çalışmaya başladığımızda dış cephelerde özellikle taş yüzeylerde çok ciddi bozulmalar vardı. Dünyanın gözü önündeki bir yapının tehlike arz ettiğini görüyorduk. Cami kubbesi dahil tamamen elden geçti. Taş değişimleri yapıldı ve kubbedeki kurşunlarımız yenilendi" diye konuştu.   


Akşam Gazetesi