23 / 04 / 2024

Orhangazi Kalesi sosyal tesis olarak hizmet verecek!

 Orhangazi Kalesi sosyal tesis olarak hizmet verecek!

Muhteşem bir manzaraya sahip olan Orhangazi Kalesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl durumdan kurtarılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçeyi tepeden kuşbakışı gören kalenin yeni dönemde çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini açıkladı.



Başkan Altepe, 10 yılı aşkın bir süredir atıl durumda bekletilen ve sadece surları yenilenen Orhangazi Kalesi’nde incelemelerde bulundu. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve Büyükşehir bürokratlarının da yer aldığı inceleme gezisinde, kalenin yeni dönemde nasıl değerlendirileceği yönünde son tespitler yapıldı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçelere sosyal tesisler kazandırmaya devam ettiklerini söyledi. Sosyal ve kültürel hayatın canlanması, gerçek anlamda kent merkezlerinin oluşması için bu tür yatırımlara gittiklerini hatırlatan Başkan Altepe, sosyal tesislerin belirlenen hedef doğrultusunda en önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti. Bugüne kadar Bursa’nın her bir yerine yaptıkları sosyal tesislerin halk nezdinde büyük memnuniyetle karşılandığını, tesislerin yaşayan birer sosyal mekan haline geldiğini vurgulayan Başkan Altepe, yıllardır atıl durumda bekletilen ve sadece surları bulunan Orhangazi Kalesi’nin de bu zincire ekleneceğini kaydetti.


Başkan Altepe, 75 bin metrekare alana sahip Orhangazi Kalesi’nin yapılacak düzenlemelerden sonra değişik kurum ve kuruluşların, ailelerin organizasyonlarına ev sahipliği yapacak, kafeteryası, restoranı ve otoparkları bulunan çok amaçlı bir sosyal tesis olarak hizmet vereceğini kaydetti. Kaleyi bir an evvel Orhangazi halkının hizmetine açmak için inceleme gezisinin ardından etüt ve proje çalışmalarını başlatacaklarını belirten Başkan Altepe, “Yıllardır tartışma konusu olan bu kale, inşallah güzel bir sosyal tesise dönüşecek. Samanlı ve Katırlı dağlarıyla İznik Gölü manzarasına sahip, 10 dönüm iç ve 65 dönüm de dış alanı bulunan muhteşem bir bölge. Yapacağımız çalışmalarla inşallah burası, Orhangazi, gemlik ve İznik ilçelerine hizmet verecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.


Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise, Orhangazi’deki değişim ve dönüşüm sürecinin Büyükşehir eliyle daha da güçlü hissedilmeye başlandığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin Orhangazi hassasiyetlerini bildiklerini, bu hassasiyetlerin hayata geçmeye başladığı şu günlerde Orhangazi’nin daha da güzelleşeceğine gönülden inandıklarını kaydeden Çağlayan, “İlçemizde alt ve üst yapı seferberliği sürerken, sosyal donatı mekanlarına yönelik çalışmalara da start verildi. Başkan Altepe’ye teşekkür ediyorum. Onun eli ve gücü üzerimizde olduğu müddetçe, Orhangazi hak ettiği yere kavuşacaktır” diye konuştu.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler