29 / 03 / 2024

Ordu Ünye Paşabahçe Konağı 5 yıllığına kiralandı!

Ordu Ünye Paşabahçe Konağı 5 yıllığına kiralandı!

Mülkiyeti Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’na (ÜTSO) ait olan Saray Caddesi’ndeki Paşabahçe Konağı, yapılan ihaleyle 5+5 yıllığına kiralandı. Hüseyin Suyabatmaz, 44 bin TL ile ihaleyi kazanarak konağın 5 yıllığına yeni sahibi oldu...


Mülkiyeti Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’na (ÜTSO) ait olan Saray Caddesi’ndeki Paşabahçe Konağı, yapılan ihaleyle 5+5 yıllığına kiralandı.


40 bin TL muhammen bedelle açılan ihalede Hüseyin Suyabatmaz, 44 bin TL ile ihaleyi kazanarak konağın 5 yıllığına yeni sahibi oldu. ÜTSO Başkanı Durmuş Zor, geç de olsa konağı kiraya verdiklerini ifade ederek sahibine hayırlı olması temennisinde bulundu. Zor açıklamasının devamında asıl hedeflerinin binanın tarihi dokusunu korumak olduğunu belirterek, “Bizim asıl hedefimiz bu bina zarar görmesin tarihi dokusuna uygun olarak yaşatılsın. Bu anlamda da Hüseyin beyin bizim verdiğimizden çok daha iyisini yapacağından zerrece şüphemiz yoktur” dedi.


"AMACIM KAR DEĞİL, MEKANI YAŞATABİLMEK"


İşletmenin yeni sahibi Hüseyin Suyabatmaz ise konağın işletmesini kazandığı için mutlu olduğunu, amacının da kar değil tarihi yerleri yaşatmak olduğunu ifade etti. Suyabatmaz açıklamasında, “Buranın bende kalmasından dolayı çok mutluyum. Böyle bir iş yerinin eski bir konağı, güzel bir hizmet vermek için elimden gelen her türlü çabayı sarf edeceğim. Benim amacım kar değil, Ünye’ye hizmet etmek ve böyle güzel mekânları yaşatabilmek. Örneği de Çakırtepe Sami Soysal Parkı’dır. İnşallah burayı da daha ileri götürerek hep beraber hizmet ederek dayanışma içersinde burayı yaşatacağım, inşallah yüzümüz kara çıkmaz. Butik otel şartlarında ne varsa aynısını kullanacağız, hiçbir değişiklik yapmayacağım ve en geç bir aya kadara açarım” şeklinde konuştu.



Akit Haber