28 / 04 / 2024

Ünye Ataköy'de cami temeli atıldı!

 Ünye Ataköy'de cami temeli atıldı!

Ordu Ünye’de projesi eski belediye başkanlarından mühendis İsmail Cerhharoğlu tarafından yapılan Ataköy'deki caminin temel atma töreni Ünye’den, Ordu’dan ve Ordu’nun birçok ilçesinden insanları bir araya getirdi...



Temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Ataköy Mahalle Muhtarı İsmet Keskin açılış konuşması yaptı. Muhtar Keskin, temel atma törenine ilgi gösteren, uzaktan yakından gelen herkese teşekkür etti. Dernek Başkanı Mustafa Yıldırım cami hakkında bilgilendirme konuşması yaptı. Başkan Yıldırım, “Değerli misafirlerimiz, köyümüzde uzun zamandan beri güzel bir caminin yapılması hasıl oldu. Köyümüzde yaptığımız istişare neticesinde böyle bir caminin yapılmasını karar aldık. Camimiz yaklaşık 2 bin 500 metrekare üzerinde 850 metrekarelik bir inşaat alanına sahiptir. Camimizin alt katını çok amaçlı kullanmak üzere projelendirdik. Camimizin alt katında 350 metre karelik toplantı salonu, kütüphane, Kur’an kursu, aş evi, bay ve bayanlar için ayrı ayrı abdesthane, özürlülere yönelik abdesthane ve camiye çıkış yolu konulacaktır. Cami bölümünde ise 430 metrekarelik bir yerde namaz kılma yeri olup cenaze namazı kılma yeri falan 1000 metrekarelik bir alana sahiptir. Ayrıca camimize iki adet minare yapılacaktır.” dedi.


CAMİLER BÜTÜN SİYASİ PARTİ MENSUPLARINI BİR ARAYA TOPLUYOR


Proje mimarı İsmail Cerrahoğlu ise “Maşallah bu kürsüden bakınca ne güzel bir tablo var. Birçok siyasi parti temsilcileri, adaylar, aday adayları hepsi bir arada ne güzel bir tablodur bu. Daha iki ay önce buraya geldiğimde cami yeri neresi diye sormuştum. Her kesimden insanları bir araya toplayan Allah rızası olunca az önce muhtarım cami üç sene içerisinde yapılıp teslim edilecek dedi, ama bu birlik ve beraberlik olunca en kısa zamanda yapılacağının teminatını ben size verebilirim.” diyerek birlik ve beraberliğe dikkatleri çekti.


İl Genel Meclis Üyesi Fahri Şahin ise “Önemli bir inşaatın temellerini atıyoruz. Alemlerin Efendisi Sevgili Peygamberimiz bizzat kendisi de cami yapımında çalışarak, taş taşıyarak hem de nasıl yapılması gerekliliğine değinerek cami yapımın önemine vurgu yapmıştır. Bu örneğin üzerine daha ne söyleyebiliriz ki? Bundan sonra herkese buraya himmet etmek düşer.” diye konuştu. 


18 Dönem Ordu Milletvekili Yılmaz Sanioğlu, cami yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Sanioğlu, milletvekilliği döneminde köyün daha iyi hizmet alması için köylerin adlarının ayrılmasının kendi fikri olduğunu söyledi. 


Son olarak konuşan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, “Camiler bizim bu ülkeye vurduğumuz mühürlerdir. Gerçekten camiler bizim bu topraklara sahip olmamızın anahtarlarıdır. O yüzden bunlara sahip çıkmamız gerekir. Camiler bizim toplandığımız ve ibadet ettiğimiz mekânlardır. Sevginin, hoşgörünün doruğa çıktığı ve Allah’ın evidir. Ben inanıyorum ki onu yaparken ve muhafaza ederken de Allah yardımcımız olsun. Burada değerli hemşehrilerim güzel bir işe başladılar. İnanıyorum ki süre üç yıl olarak ifade edildi ama Sayın Belediye Başkanımın da ifade ettiği gibi bu süre çok daha kısa süreye inecektir. Burayı bilen buradan geçen herkes buraya yardımcı olacaktır. İnşallah biz de bu konuda destek vereceğimizi ifade ediyorum. Camimizin başta Ataköy olmak üzere tüm hemşehrilerimize, ilimize, ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu. Daha sonra Samsun Emekli İl Müftüsü Osman Şahin’in yaptığı dua ile temel atma töreni son buldu.


Bugün