28 / 03 / 2024

Murat Taşer: İzmir Otogarı'nda hâlâ metro yok!

Murat Taşer: İzmir Otogarı'nda hâlâ metro yok!

MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu`nu eleştirerek, "Yıl olmuş 2014, İzmir Otogarı'nda hâlâ metro yok. Bu şaheserin mimarı Kocaoğlu'dur." dedi...



MHP İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Taşer, partisinin Bornova Belediye başkan adayı Erol Bahtiyar ve İl Başkanı Necat Karataş ile birlikte, İzmir Otobüs ve Terminal İşletmeleri A.Ş. (İZOTAŞ) ile Ege Bölgesi Otobüs İşletmeleri Derneği`ni ziyaret etti. Taşer, Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu`nu eleştirerek, "Yıl olmuş 2014, İzmir Otogarı'nda hâlâ metro yok. Bu şaheserin mimarı Kocaoğlu'dur." dedi.


İZOTAŞ Genel Müdürü Nihat Sağbaşoğlu ve Ege Bölgesi Otobüs İşletmeleri Derneği Başkanı Abdullah Öcal`ı makamında ziyaret eden MHP adayı Taşer, her iki kuruluştan da destek istedi. Sağbaşoğlu, "Biz İZOTAŞ olarak Sayın Taşer’e destek veriyoruz, çünkü o içimizden biri, sorunlarımızı da sıkıntılarımızı da en iyi o biliyor. Ben kendisine aday değil, belediye başkanım diyorum." şeklinde konuştu. Öcal da, "Biz de Taşer`in geçmişteki deneyimlerinden dolayı ona güveniyor ve başarılı olacağına inanıyoruz." dedi.


Murat Taşer ise ziyaretlerde yaptığı konuşmada, Başkan Kocaoğlu’nu eleştirdi: "Otogar, Sayın Burhan Özfatura döneminde yapıldı. Rahmetli Mehmet Niyazoğlu öncülüğünde, vatandaşımıza hizmet veren bir eser ortaya çıkarıldı. Belediyeciliği, insana hizmeti ve yerel yönetimleri çok iyi bilen bir belediyecilik anlayışından geliyoruz. Hep birlikte yaptıklarımız ortada. 11,5 kilometrelik metroyu, 3,5 senede bitirdik. İzmir maalesef hâlâ bizim yaptığımız ulaşım hizmetlerini kullanıyor. İzmir Otogarı da bunlardan biri. Bizden sonra gelenler sadece laf ve kavga üretti, hizmeti unuttu. Otogara metro hâlâ ulaşmadı. Bizim dönemimizde ihalesi yapıldı, DPT onayı alındı ancak bizden sonra gelenler bir adım öteye gitmedi. Üçkuyular hattını bile bitiremediler, bitiremeyecekler de. Kocaoğlu, 'İzmirliyiz yaparız' adı altında vatandaşı kandırmaya devam ediyor. İzmir’in gelişmesine engel olarak, şehrimize vurduğu kelepçeyle övünüyor. '10 yılda 6 milyon ton asfalt attık.' diyor. Biz bir yılda 6 milyon ton asfalt atıyorduk. Milleti kandırmaya kimsenin hakkı yok. Biz metroyu yapan ekip olarak göreve talibiz. Yaptığımız hizmetler ortada. Bunlar ulaşımda bizimle yarışamaz."


 

Haber Aktüel