29 / 03 / 2024

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi durduruldu!

 Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi durduruldu!

500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki aylık çalışmanın ardından ruhsat alınmadığı iddiası ile çalışmalar durduruldu.



Sağlık Bakanlığı tarafından 12 Şubat 2014'te ihalesi yapılarak Haziran'da inşaatı başlayan 500 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki aylık çalışmanın ardından ruhsat alınmadığı iddiası ile çalışmalar durduruldu. 


İddiaya göre, karayolundan hastaneye bağlanacak yolun yapımı konusunda Muğla Büyükşehir Özturk Belediyesi ile Sağlık Bakanlığı arasında görüş ayrılığı yaşandı. Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında patlak veren görüş ayrılığında Vali Mustafa Hakan Güvençer, yolun yapımının yasa gereği Büyükşehir'e ait olduğunu, yolun sadece hastane ve morfoloji binasına değil, TOKİ, bölgedeki oteller ve siteye de hizmet verecek şekilde yapılması gerektiğini ifade etti. Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Müfit Bayram ise, "öncelikle ulaşım etüdü yapılması gerek. Hastanelere ne kadar kişinin gideceği, ne kadar araç trafiği oluşacağı bilinmesi gerek" dedi. 


İl Başkam Nihat öztürk, Muğlalılar için hastane meselesinin 10 yıllık rüya olduğunu belirterek, Sağlık Bakam Mehmet Müezzinoğlu'nun girişimleriyle hastanenin ihaleye çıktığım hatırlattı, öztürk, "Muğlalılar sabahın köründe Aydın'a,  İzmir  hastanelerine gitmesin, yollarda perişan olmasın diye çaba harcıyoruz. CHP'li Belediye, AK Partinin hizmet anlayışının önüne geçmek için hastane inşaatının durmasına neden oldu" diye konuştu. İhaleyi 114 milyon 270 bin lira ve KDV ile kazanan EMT İnşaat, gerekli şartlan yerine getirmesinin ardından  TOKİ  ile 14 Nisan'da sözleşme imzalamıştı. 750 iş gününde tamamlanması beklenen hastane tamamlandığında, bölgenin sağlık açısından diğer illere naklini kesecek. 


Yeni Asır




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016