29 / 03 / 2024

Muğla Sıtkı Koçman Hastanesi inşaatının yüzde 15'lik bölümü tamamlandı!

 Muğla Sıtkı Koçman Hastanesi inşaatının yüzde 15'lik bölümü tamamlandı!

Muğla’nın en büyük yatırımlarından birisi olan ve 115 milyon TL’ye ihalesi yapılan 475 yataklı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eğitim ve Araştırma Hastanesi inşaatının yüzde 15’lik bölümü tamamlandı. Teknik personel ile birlikte 500 kişinin çalıştığı hastane inşaatının belirlenen süre içinde tamamlanacağı açıklandı.



Hastane inşaatının yüklenici firması EMT İnşaat Proje Müdürü Uğur Çelik, inşaatı zamanında teslim edebilmek için ilk etapta 2 olan vinç sayısını dörde, önümüzdeki günlerde ise 5’e çıkaracaklarını açıkladı. Çelik, “Şu anda inşaat alanında 250 işçi çalışıyor. Teknik personel ile bu rakam 500’e ulaşıyor. Zor bir arazide çalışıyoruz. Hafriyat çalışmaları kayalık bir alan olduğu için zaman aldı. 4 zemin kat ve 5 de normal kat olmak üzere 9 katlı inşa edilecek. Bu yatırım Muğla’nın en büyük yatırımlarından birisi. Biz firma olarak işi zamanında teslim etmek için iş güvenliğini ön planda tutarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Proje mimari açıdan çok güzel bir proje. Sözleşmeye göre 750 iş gününde tamamlanması gerekiyor. İnşallah zamanında bitirip teslim edeceğiz” dedi.


HASTANENİN ÖZELLİKLERİ

114 milyon 270 bin TL’ye ihale edildi. Nisan 2014 tarihinde yer teslimi yapıldı. 178 çift odalı, 160 tek odalı olmak üzere toplam 338 hasta odasına sahip. İlave edilebilir 147 yatak ile birlikte 660 yatak kapasitesine sahip. Muğla yatak kapasitesi açısından yüzde 22 orana sahip iken, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte bu oran yüzde 56 oranında nitelikli yatağa sahip olacak. Hastanede 44 yetişkin ve 10 yenidoğan olmak üzere toplam 54 yoğun bakım yatağa sahip. Hastanede 120 poliklinik, 14 ameliyathane, 15 yataklı hemodiyaliz merkezi, tüp bebek merkezi, Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi, Jinekolojik Onkoloji Merkezi gibi nitelikli sağlık hizmetleri verilecek. Hastanenin tamamı otomasyon ile kontrol edilirken ’Akıllı’ binaya sahip olacak.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler