25 / 04 / 2024

Mersin Silifke-Mut arasına yeni yatırımlar yapılacak!

Mersin Silifke-Mut arasına yeni yatırımlar yapılacak!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ile birlikte Erdemli ilçe teşkilatını ziyaret etti. AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Topçu'dan bilgi alan Bakan Elvan, vatandaşlarla da sohbet etti. Parti binası önünde toplanan vatandaşlara seslenen Bakan Elvan, 1 Kasım seçimlerinden bu yana geçen 1 yıllık dönemde il geneline ve Erdemli'ye yapılan ve yapılacak olan hizmetlerle ilgili bilgi verdi.


HİZMETLERİ ANLATTI

İlçeye baraj, 10 gölet, EDAŞ'tan 20 milyon liralık elektrik altyapı yatırımı yapıldığını, adliye binası yapımı için ödeneğin ayrıldığını ve ihalesinin ise kasım ayı içinde yapılacağını söyleyen Bakan Elvan, Çeşmeli Taşucu arasındaki otoban yapımı için ihaleye çıkılacağını açıkladı. Elvan, Erdemli-Ayrancı yolunun ilk etapta Erdemli çıkışından itibaren 10 kilometrelik bölünmüş yol olacağını, Silifke-Mut arasına da duble yol ve 10 tünel yapılacağını belirtti. Bakan Elvan, Erdemli içine yapılması planlanan üç adet battı çıktı ve üst geçitler için fiziksel engel çıkmasından dolayı otobana hız vererek ilçenin trafik problemini böyle çözmeye karar verdiklerini ifade etti.


Sabah