08 / 05 / 2024

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın temeli bugün törenle atıldı!

 Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı'nın temeli bugün törenle atıldı!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı 'nın temel atma töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ın katılımıyla bugün Alibeyköy Meydanı 'nda gerçekleştirildi



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Alibeyköy Meydanı'nda düzenlenen "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mecidiyeköy-Kağıthane-Alibeyköy-Mahmutbey Metro Hattının Temel Atma törenine katıldı.


Raylı sistem projelerinin hayata geçmesiyle İstanbul'un dünyada örnek bir şehir haline geleceğini belirten Başbakan Erdoğan, çok kısa zamanda Kanal İstanbul ile ilgili ihalenin yapılacağını söyledi.



Başbakan'ın konuşmasından başlıklar:


- Raylı sistem uzunluğunu 2019 yılında 420 km'ye çıkarma hedefine yaklaşıyoruz. Bugün temelini attığımız hatla birlikte inşaatı devam eden metro hatlarının uzunluğu 110 km'ye ulaşmış bulunuyor.


- Marmaray gibi dünya çapında bir projeyi hizmete açtık. Boğazın altından araçların geçiş yapabileceği projenin de önümüzdeki yıl açılışını yapacağız. 


- Ulaşım konusunda attığımız bu adımlar sayesinde sıkıntı yaşanmasını önlüyoruz.


- İstanbul ulaşım konusunda sadece ülkemizde değil dünyada örnek bir şehirdir.


- Metro hatlarının devreye girmesiyle birlikte trafiğimiz daha rahatlayacak.


- Metrobüsler üzerinden İstanbul'un yükünü aldık.


- Hizmete aldığımız 201 erguvan otobüsümüzde lüks var.


- İstanbul sadece İstanbul değildir, İstanbul Türkiye'dir, İstanbul Asya'dır. İstanbul tüm İslam coğrafyasının kalbidir, buluşma kaynaşma noktasıdır.


- Biz geldik yollar asfalta, kaldırımlar parke taşlarıyla buluştu.



Sabah