19 / 04 / 2024

MARBLE Fuarı 26 Mart'ta kapılarını ziyaretçilere açıyor!

 MARBLE Fuarı 26 Mart'ta kapılarını ziyaretçilere açıyor!

Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, Mart ayında 20'inci kez düzenlenecek. Mehmet Şakir Örs sektörden, fuara gelen yoğun katılım talebi nedeniyle, Kültürpark'ı maksimum seviyede kullanılmasını sağlayacaklarını söyledi



İzmir'in en eski fuarlarından MARBLE - Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı, 26 Mart'ta kapılarını 20. kez açacak. 


İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri'nden (İZFAŞ)  yapılan açıklamaya göre, katılımcı başvurularının yoğun olduğu fuarda, taleplere uygun olarak yer tahsis çalışmaları devam ediyor.  MARBLE için mevcut 5 kapalı alanın yanısıra 4 prefabrike hol ünitesi inşa edilecek.


İlk kez 1995 yılında 47 firmanın katılımıyla 2 bin 600  metrekare alan üzerinde düzenlenen MARBLE Fuarı, 1998'de Uluslararası Fuarlar Birliği (UFI) tarafından üyeliğe kabul edildi. MARBLE, böylece Türkiye'nin dünya fuar otoriteleri tarafından kabul edilmiş, ilk uluslararası ihtisas fuarı oldu. Başladığı günden buyana her geçen yıl büyüyen fuara, geçen yıl yurt içinden ve dışından bin 182 firma katılmış, 77 farklı ülkeden sektör temsilcisi ziyaret etmişti.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, Fuarın bir dünya markası olduğunu, tüm başvurulara olanaklar ölçüsünde olumlu yanıt vermeye çalıştıklarını ifade etti. 


Sektörden, fuara gelen yoğun katılım talebi nedeniyle, Kültürpark'ı maksimum seviyede kullanılmasını sağlayacaklarını kaydeden Örs, "Prefabrike üniteleri bu yıl da kuruyoruz. Alan düzenlemesinde revizyon yaparak katılımcı sayısını maksimum seviyeye çıkarmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.


AA