18 / 04 / 2024

Manavgat Belediyesi bisiklet istasyonu kuruyor!

 Manavgat Belediyesi bisiklet istasyonu kuruyor!

MANAVGAT Belediyesi tarafından, kent halkının bisiklet sporuna özendirilmesi amacıyla hazırlanan projeye göre belirlenecek 6 noktaya yerleştirilecek bisiklet istasyonlarında 10- 12 adet akıllı bisiklet bulunacak.


MANAVGAT Belediyesi, Alternatif Turizm Destekleme ve Kolay Erişilebilir Kent Projesi kapsamında, bisiklet kullanımını özendirmek amacıyla bisiklet istasyonları kuracak.


Kent halkının bisiklet sporuna özendirilmesi amacıyla hazırlanan projeye göre belirlenecek 6 noktaya yerleştirilecek bisiklet istasyonlarında 10- 12 adet akıllı bisiklet bulunacak. 


Vatandaşlar, kısa adı MANBİS olan bisiklet istasyonlarından bisiklet kiralayarak gezinti yapabilecek. Manavgat Belediye Meclisi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) yüzde 80 hibe kredisiyle yapılacak projenin hayata geçirilmesine oy birliğiyle karar verdi. Bisiklet turizminin yaygınlaştırması ve halka sevdiril meşin in amaçlandığı projeyi çok önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Manavgat'ın böyle bir altyapıya sahip olduğunu söyledi. 


'PROJEYİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ' 

Başkan Sözen, şöyle dedi: "Bu çok önemsediğimiz bir proje. BAKA'dan yüzde 8090 arası hibe krediyle yapılacak. Dünyada ve ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerinde çok yükseltisi olmayan yani düz alanlarda kurulan kentlerde bisiklet kültürü çok gelişmiş. Manavgat'ta da bisiklet sporuna gönül verenlerin sayısı çok fazla. Bu gruplar kendi aralarında bisiklet sporunu geliştirmeye çalışıyor. Bisiklet kültürü çok önemli. Aileleri bir araya getiriyor. Sosyal birlikteliği oluşturup aynı zamanda spor yapma imkanı da yaratıyor. Bizler de belediye olarak bisikleti daha yaygın hale getirmek istiyoruz. Sahillerimizde insanlarımız hem sporunu yapsın hem de bisiklete binmenin hazzını yaşasın istiyoruz. Birçok belediye bunu başarmış. Biz biraz da geriden gidiyoruz aslında. Manavgat'ımızın yapısı bisikleti yaygınlaştırmaya çok müsait. Bu nedenle proje için BAKA'ya müracaat ettik. İnşallah en kısa zamanda bu projemizi hayata geçireceğiz."



Antalya Akdeniz Güncel