20 / 04 / 2024

Malatya Melekbaba Semt Kütüphanesi törenle açıldı!

 Malatya Melekbaba Semt Kütüphanesi törenle açıldı!

Melekbaba Semt Konağı’nda gerçekleştirilen Melekbaba Semt Kütüphanesi’nin açılışına; Vali Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Malatya Belediyesi Sanat Merkezi Müdürü İhsan Gençay, ilgili ve yetkililer ile vatandaşlar katıldı...



Malatya merkez’de Melekbaba Semt Kütüphanesi’nin açılışı törenle yapıldı.


Melekbaba Semt Konağı’nda gerçekleştirilen Melekbaba Semt Kütüphanesi’nin açılışına; Vali Vasip Şahin, İl Emniyet Müdürü Nuri Uluayak, Malatya Belediyesi Sanat Merkezi Müdürü İhsan Gençay, ilgili ve yetkililer ile vatandaşlar katıldı.


Açılışta konuşan Vali Vasip Şahin, kitapların önemine temas ederek, “50’nci yılını kutladığımız ‘Kütüphaneler Haftası’ çerçevesinde Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Sodesle Gelişen Ufuklar (SODES) projesi kapsamında Melekbaba Semt Konağında bulunan Melekbaba Okuma Merkezinde kundan kütüphanemizin açılışına hoş geldiniz” dedi.


Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık 450 çocuğun eğitim aldığı Malatya Belediyesine ait Melekbaba Semt Konağı içerisinde bin 56 kitabın yer aldığı kütüphane oluşturarak bu bölgede yaşayan çocuk ve gençleri mahallelerinde kitapla buluşturmak ve onlara kitap okuma alışkanlığını kazandırmak olduğu belirtildi.


Kütüphanenin oluşturulmasına bilgisayar hediye ederek katkıda bulunan Mert Tur Taşımacılık yetkilisi Mustafa Bayındır'a ve kütüphanenin oluşturulmasına kitap hediye ederek katkıda bulunan Deniz Kitapevi sahibi Mesut Özdemir’e Vali Vasip Şahin ve diğer yetkililer tarafından plaket verildi.



Malatya Gerçek