25 / 04 / 2024

Körfez yatırımcıları termik santral ve liman özelleştirmelerini takip ediyor!

Körfez yatırımcıları termik santral ve liman özelleştirmelerini takip ediyor!

30 Mart' ta sandıktan istikrar çıkması Körfezli yatırımcıyı harekete geçirdi. 20 milyar doları çantasına koyan Katarlı yatırımcılar, termik santral ve liman özelleştirmeleriyle gayrimenkul projelerinin peşinde...


30 Mart'ta sandıktan istikrar çıkması Körfezli yatırımcıyı harekete geçirdi. 20 milyar doları çantasına koyan Katarlı yatırımcılar, termik santral ve liman özelleştirmeleriyle gayrimenkul projelerinin peşinde.


Yerel seçimlerden 'istikrarın' çıktığını gören Katarlı yatırımcılar para musluklarını açtı. Ülkenin önde gelen şirketlerinin Türkiye'deki çeşitli sektörlerde yatırım yapmak üzere 20 milyar dolarlık finansman hazırladığı belirtildi. Şirketlerin özellikle liman işletmeleri, finans, enerji ve gayrimenkul sektörleriyle ilgilendiği ifade edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin Katar temasları sırasında Türkiye'deki yatırım planlarını açık açık belirten Katarlı yatırımcılar harekete geçmekte gecikmedi. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili (ÖİB) Ahmet Aksu ile görüşen Katar Yatırım Başkanlığı yetkilileri elektrik üretim santralı, liman özelleştirmesi ve gayrimenkul projeleriyle ilgileniyor. Türk heyeti ise özelleştirme portföyündeki kuruluşlarla ilgili Katarlı yetkililere bilgi verdi. 


PROJELER ÇANTADA 

Katarlı yatırımcılar, "Türkiye'deki bütün projeleri büyük bir fırsat olarak görüyoruz" mesajı verdi. Önümüzdeki günlerde Ankara'da resmi temasların başlaması bekleniyor. Katarlılar'ın çantasında Derince Limanı, Yatağan Termik Santralı, Afşin- Elbistan ve ihale ilanına çıkan İstinye'deki Borsa İstanbul arsası bulunuyor. Ekonomi Bakanlığı'nda konuyla ilgili teknik komite oluşturulduğu ve bir yol haritası üzerinde çalışıldığı belirtildi. 


SANTRALLARA ÖZEL İLGİ VAR

Ekonomi Bakanlığı yetkilileri, "Katarlılar Türkiye'deki bütün projelerle ilgileniyor. Önümüzdeki günlerde daha yakın temaslarda bulunacağız" bilgisini paylaştı. Katarlılar'ın özellikle ilgilendiği enerji santrallarının özelleştirmesi önümüzdeki dönemde yapılacak. ZonguldakÇatalağzı ile Yatağan santrallarıyla yakından ilgilenen yatırımcılar, Afşin-Elbistan'a yapılacak 10 milyar dolarlık santral hakkında da bilgi aldı. 



Ahmet Topal/ Sabah Gazetesi