24 / 04 / 2024

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yüzde 80'i bitti!

Kocaeli Devlet Hastanesi'nin yüzde 80'i bitti!

lron ve Tema inşaat tarafından yapılan inşaatta, hastanenin kaba inşaatı biterken dış cephe çalışmalarının yüzde 70'i ince işçiliğin ise yüzde 80'i bitti. 50 milyon 540 bin lira mal olacak hastanenin cephe işlemleri ve elektromekanik işlemlerinin bitmesi ile birlikte hastanenin taşınma süreci başlayacak.


İnşaatı devam eden Kocaeli devlet Hastanesinin hizmete girmesi yaşanan aksaklıklar nedeniyle bu yılın ortasını bulacak.


Kocaeli'ye yapılan yatırımların başında gelen ve temeli 2015 Mayıs ayında atılan Kocaeli Devlet Hastanesi'nin inşaatının 29 Ekim 2016'da bitirileceği ve hizmete gireceği açıklanmıştı, inşaat projesinde yaşanan aksaklıklar ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından hastanenin hizmete giriş tarihide aksadı, inşaatın Ocak ayının sonuna doğru tamamlanması beklenirken açılış için ise birkaç ay daha beklenecek. 

YÜZDE 80'İ BİTTİ 

Elron ve Tema inşaat tarafından yapılan inşaatta, hastanenin kaba inşaatı biterken dış cephe çalışmalarının yüzde 70'i ince işçiliğin ise yüzde 80'i bitti. 50 milyon 540 bin lira mal olacak hastanenin cephe işlemleri ve elektromekanik işlemlerinin bitmesi ile birlikte hastanenin taşınma süreci başlayacak. 


42 BİN METREKARE ALAN 

Proje kapsamında; 42 bin metrekare alan üzerinde yapılacak olan yeni hastane 6 katlı olacak. Yoğun bakım üniteleri ve acil servis dışında 320 yatağı olacak yeni hastanede bin 500 metrekarelik acil servis de yer alacak. 40 yoğun bakım ünitesinin olacağı hastanede bin 200 personelin çalışması bekleniyor. 


ESKİ BİNA YIKILACAK 

Mevcut hastanenin arka bölümünde bulunan ve Orman işletmesinden devralınan lojman binalarının yerinde inşa edilecek 6 katlı binanın tamamlanmasının ardından hastanenin tüm binaları yıkılacak. Eski hastaneden sadece Onkoloji Hastanesi binası kalacak. Yıkılan binalarının alanı ile kent meydanı olarak değerlendirilecek, altına kapalı otopark yapılacak. 


Çağdaş Kocaeli



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler