20 / 04 / 2024

Kayseri Talas'a Central Park kurulacak!

Kayseri Talas'a Central Park kurulacak!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas ilçesini ziyaret etti. Burada Bahçelievler Mahallesi Zeybek Sitesi'nde vatandaşlarla biraraya geldi. Özhaseki, Talas'ın yeşil alan ve sosyal tesis ihtiyacı olduğunu belirtti...


Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Talas ilçesini ziyaret etti. Burada Bahçelievler Mahallesi Zeybek Sitesi'nde vatandaşlarla biraraya geldi. Talas'ın yeşil alan ve sosyal tesis ihtiyacı olduğunu belirterek, 20 yıl önceki planlamadan doğan sıkıntıları dile getirdi.


Buluşmaya katılan AK Parti Talas Belediye başkan adayı Mustafa Palancıoğlu da ilçeyle ilgili projelerini açıkladı. Başkan Özhaseki ile birlikte Talas'ın ihtiyacı olan hizmetleri yapacaklarını söyleyen Palancıoğlu, gelecek 50 yılını en iyi şekilde planlayacaklarını ifade etti. Kapalı pazaryeri, kapalı çocuk parkları, 24 saat açık kütüphane, evlilik merkezi gibi projelerini anlattı. Özhaseki ise 2002 yılının Türkiye, 1994 yılının da belediyecilikte Kayseri için bir milat olduğunu ifade ederek, hizmetlerinden bahsetti. Bugüne kadar yapılanların yanısıra önümüzdeki günlerde başlayacak birçok önemli proje bulunduğunu belirterek, bunlardan biri olan Hava İkmal Şehir Parkı ilgili bilgi verdi: "Hava İkmal'in fabrikaları 1926'da yapıldı. Fabrika binaları yetersiz kalıyor. Komutanlarımızla görüştük. onlar çok geniş hangarlar istiyor. Fabrikanın da Erkilet'teki tesislere taşınması gündemde. Taşınma işinin hepsini üstleniyorum dedim. Buraya, yurtdışında central park denen şehir parkı yapacağız. 3 milyon metrekarelik bir arazi burası. Prensipte anlaştık ve yazışmalar devam ediyor."


Talas'la ilgili düşüncelerini de dile getiren Özhaseki, "En büyük sıkıntı planlama. 20 yıl önceki planlamada kütleler konuldu. Özellikle Anayurt tarafında yoğunluk söz konusu. 20 yıl önce yapılan planlamada yeşil alanlar, sosyal ve spor mekanları düşünülmemiş. Planlar yapılmış, kütlelerin sahipleri var, dolayısıyla kaldıramıyorsunuz. Talas adayımız Mustafa Palancıoğlu haritacı. Bizim Büyükşehir Belediyesi'nde de bir süre danışmanlık yaptı. Şu an Talas'ın derdine derman olacak bir isim." şeklinde konuştu. Başkan Özhaseki, Talas'la ilgili başta raylı sistem olmak üzere projelerini açıkladı ve vatandaşların sorularını cevapladı.


 

Bugün



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura