26 / 04 / 2024

Kanuni Bulvarı'na yeni tünel açılıyor!

 Kanuni Bulvarı'na yeni tünel açılıyor!

Kanuni Bulvarı'nda iki ayrı tünelin yapımı devam ederken iki tünelin yapımına da 15 gün sonra başlanacak. Güzergâhtaki Yıldızlı ile Beşirli arasındaki tünellerin yapımında her iki taraftan yaklaşık 200'er metrelik mesafe geçildi.



Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kanuni Bulvarında devam etmekte olan inşaat çalışmalarında incelemelerde bulundu. Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak ile birlikte tünel inşaatlarını gezen Başkan Gümrükçüoğlu, gecesini gündüzüne katıp 24 saat esaslı çalışmakta olan mühendislere, teknik elemanlara ve işçilere Trabzon halkı adına teşekkür etti 


5 YILDA BİTECEK 

Kanuni Bulvarı'nın yapımının son derece süratli ve hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Yıldızlı-Beşirli tünellerinin yapımı devam ediyor. Tünellerin yapımında her iki taraftan 200'er metre geçildi. Beşirli istikametindeki tünellerin de yapımına başlandı. Bahçecik tüneline Şubat ayı içerisinde başlanacak. Hemen arkasmdan ise Boztepe tüneline başlanacak. 2014 yılı sonuna kadar viyadük ve tünel yapımları üe yolun ana gövdesi ortaya çıkmış olacak." ifadelerini kullandı. 


Trabzon dünya kenti olmak için dev adımlarla yürüdüğünü kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu. "Trabzon'u bir Trabzon daha yapacak Kanuni Bulvarı 18 uygulamalarını, imar düzenlemelerini, üç şerit gidiş ve gelişiyle projelerini hazırladığnnız bu dev ulaşım yatırımı Trabzon'umuza hayırlı olsun. Yine aynı güzergâhtaki diğer üniteleri de izlemeyi ve takip etmeyi sürdüreceğiz. Dev bir proje dev adımlarla yürüyor. Bu projeye belediyemiz tüm katkıları verdi. Yüklenici firmalar MNG Holding ve MAPA'ya teşekkür ediyorum. Trabzon dev adımlarla bir dünya kenti olma yolunda ilerliyor. 


Trabzon kabuğunu kırarak Cumhuriyetimizin 100. Kuruluş yıldönümü olan 2023'e giderken dünyanın en iyi yaşanılabilir ilk on kenti arasmda olabilmek ümidiyle yoluna devam ediyor." şeklinde konuştu. 


5 METRELİK KALDIRIM 

Trabzon'u bir inci gerdanlık ile bir Trabzon daha yapacak olan 23.7 km'lik Kanuni Bulvarı'nm üçer şerit gidiş-gelişi ile başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, Gümrükçüoğlu, "Kanuni Bulvarı Boztepe tünelinden çıktıktan sonra Belediyemizin, Karayollarımızm ve yüklenici firmanın ortak çalışmaları sonucu önümüzdeki aylarda Değirmendere bağlantısını gerçekleştirecektir. Böylece Trabzon'un yüklenmekte olan hem Yavuz Selim Bulvarı, hem sahil yolunun çok iyi bir bağlantı ve koordinasyon ağı ile ana gövde olarak Kanuni Bulvarı üe deşarj edilebilmesi ve bağlantıları ile de şehri, trafik tıkanıklığı olmayacağı noktalara doğru taşıması mümkün olacaktır." dedi. 


Yıldızlı ile Akoluk arasmda 3 gidiş 3 geliş olacak, daha önce Akyazı'dan başlatılması planlanan ve projede yapılan değişiklik ile Yıldızlıya kadar tünelle uzatılan Kanuni Bulvarı güzergahında 11 adet köprülü kavşak, 4 adet hemzemin kavşak, 4 tünel, bir viyadük bulunuyor. Üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor. Bu proje şehrin ve diğer ulaşım sistemlerinin imar yollarına Beşirli, Toklu, Karşıyaka, Aydınkkevler, Soğuksu, Erdoğdu, Bahçecik, Yenicuma, Boztepe, Çömlekçi, Esentepe, Çukurçayır, Kireçhane, Gölçayır, Düzyurt ve Gözalan mevkilerinde bağlantı sağlayıp şehrin gelişimini rahatlatarak, ana ulaşnn omurgasmı oluşturacak. 


Günboyu