20 / 04 / 2024

Kanuni Bulvarı tünel inşaatları devam ediyor!

Kanuni Bulvarı tünel inşaatları devam ediyor!

Trabzon Kanuni Bulvarı kapsamında yapımı süren tünel inşaatları hızla ilerliyor. Boztepe, Beşirli ve Yıldızlı tünellerinin yapımları hızlı bir şekilde devam ederken Bahçecik Tünel inşaatına da 1 ay içinde başlanacağı belirtildi...


Trabzon Kanuni Bulvarı kapsamında yapımı süren tünel inşaatları hızla ilerliyor.


Boztepe, Beşirli ve Yıldızlı tünellerinin yapımları hızlı bir şekilde devam ederken Bahçecik Tünel inşaatına da 1 ay içinde başlanacağı belirtildi.


Boztepe Tünel inşaatının Çukurçayır bölümündeki tünel açma çalışmaları sürerken, 3 gidiş 3 de geliş olacak olan 650 metrelik kısmının 50 metrelik bölümü delindi. Trabzon Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Çolak, Kanuni Bulvarı kapsamında yapımı süren Boztepe Tünel inşaatının hızlı bir şekilde sürdüğünü belirterek çıkış yerinin Esentepe Mahallesi olduğunu belirtti.


İki tünel inşaatında yaklaşık 50 metre kadar delindiğini hatırlatan Çolak, “Üç gidiş üç de geliş olacak olan Boztepe Tünel inşaatında şu ana kadar 650 metrelik bölümünün 50 metresi delindi. Günde yaklaşık 3 metre kadar ilerleyen delme çalışmaları bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor. Burada çalışmalar aralıksız sürerken tünelin çıkış noktası ise Esentepe Mahallesi olacak. Burada özel proje kapsamında yaklaşık 50 metre yükseklikteki viyadük olacak. Ayrıca iki tünel içerisinde yaya kaldırımlarda bulunacak. Ayrıca Bahçecik Tünel inşaatının çalışmalarına 1 ay içerisinde başlanacak. Burada kamulaştırma çalışmalarında sona gelindi” dedi.



Maraş Gündem