19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'a 30 milyar TL'lik rötuş yapılacak!

Kanal İstanbul'a 30 milyar TL'lik rötuş yapılacak!

30 milyarlık tasarruf sağlayacak değişikliğe göre 400 metre olarak planlanan kanal genişliği 275’e inecek. Kanal İstanbul projesinin maliyetini azaltacak plan değişikliği gerçekleştirildi.


Posta gazetesinde yer alan habere göre, 65 milyar TL'ye mal olması beklenen projenin yapım maliyeti, kanal genişliği 400 metreden 275 metreye çekilerek yarı yarıya azaltılacak. Böylelikle projeden yaklaşık 30 milyar TL tasarruf elde edilmesi bekleniyor. Çalışma kapsamında 1.7 milyar metreküp kadar çıkması beklenen hafriyat miktarı da yaklaşık 800 milyon metreküp azalacak. 



KÖPRÜ SAYISI 7 OLACAK


Kanaldan çıkarılacak olan hafriyat miktarı her halükarda planlanan 3 adacığı yapmaya yeterli olacak. Daha önce kanal üzerinde 6 köprü inşa edilmesi planlanırken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin talebi doğrultusunda 7. köprü de yapılacak. Bugüne kadarki çalışmalarda, ilki Büyükçekmece bağlantılı D-100, ikincisi TEM, üçüncüsü Kuzey Marmara Otoyolu, devlet yolu, belediye yolu ve kuzeydeki havaalanına bağlantısı olan D-20'de olmak üzere 6 köprü planlandı. İki köprüden demiryolunun geçirilmesi planlanıyor.



KANAL İSTANBUL İDARESİ KURULUYOR


Kanal İstanbul'un idaresi için yeni yapılanmaya gidilecek. Kanal İstanbul'un idaresi için de  Böyleye projeyi yürütmek için Kanal İstanbul İdaresi Başkanlığı (KİB) kurulacak. TOKİ, Emlak Konut, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karayolları, Demiryolları başkanlığın paydaşları olacak.



 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler