MÜSİAD'ın tertiplediği 'Kentsel Dönüşüm' seminerinde konuşan Çevre ve Şehircilik il Müdürü Selahattin Varan," Kentsel dönüşümde temel amacın halkın can güvenliğidir. Riski yok ederek şehirlerimizi yeni ve uygar geleceğe taşımalıyız" dedi.
KENTSEL Dönüşüm ve İlimizde Yürütülen Çalışmalar hakkında düzenlenen seminer geniş yankı buldu. Yasayla ilgili Bilgilendirme Seminerine MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcılan Akif Kahya, Mehmet Ali Arslan ve Şube Müdürleri katıldı. Açılışta söz alan MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, "Mart ayı dost meclisi toplantımızda İnşaat ve Çevre ile Yapı Malzemeleri Sektör Kurulumuzun organize ettiği seminerde bir araya geldik. Biraz sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürümüz Selahattin Varan Bey 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanlann Dönüştürülmesi Hakkında Kanun Kapsamında Kentsel Dönüşüm ve ilimizde yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarıyla sunumlarını gerçekleştirerek üyelerimizin bilgilenmesine katkı sağlamış olacaklar" dedi.
Yapılanma için fırsat
Wyndham İzmir Özdilek Oteli'nde düzenlenen seminerde, kentsel dönüşüm hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Kentsel dönüşüm aynı zamanda şehirlerin yeniden planlanması ve bir bütünlük içinde yapılaştmlması açısından bir fırsattır. Şehirlerimizi yeni ve uygar bir geleceğe taşımalıyız" dedi. Kentsel dönüşümde temel amacın halkın can güvenliği hedeflenenin tam ortasında sadece insan olduğunu ifade eden Varan, bu kentsel dönüşüm kanunda ise insanla anlaşma olduğunu belirtti.
İzmir'deki belediyelerin acilen kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırması gerektiğini vurgulayan ve belediyelerin TOKİ ile koordineli çalışmadığından yakman Varan şunları söyledi: "İzmir'deki belediyeler TOKİ ile çalışmıyor. Türkiye'de İzmir hariç tüm şehirlerde TOKİ kentsel dönüşüme büyük katkılar yapmıştır. İstanbul, Ankara, Konya ve Anadolu'nun tüm illerinde TOKİ ve Kentsel Dönüşümle imarlaşma ile şehirlerin canlandığını görüyoruz. İzmir'de bu kadar riskli yapının dönüşümünün koordineli çalışmalarla yürütülmesi gerek. Biz bu birlikteliği İzmir'de göremiyoruz. Herkesin taşın altına elini koyma zamanı gelmiştir. Yerel yönetimler TOKİ ile işbirliğini önemsemeli. İzmir'in afetlere yönelik karakteristiği, kaçak ve denetimsiz yapılarının oranı, denetimli yapı stokunun fiziksel (yaş) ve yapısal (depreme dayanıklı) özellikleri değerlendirildiğinde nitelikli 'Kentsel Dönüşüm Uygulamalarının' İzmir için kaçınılmaz olduğu görülür. İzmir genelinde bina yaş ortalaması 25 yıl ve üzeri olup, kaçak yapılaşmanın Sayıştay raporlarında yaklaşık yüzde 65 olarak tespit edildiği görülmektedir."
Star Ege
Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016