18 / 04 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranı yüzde 80!

İzmir'de kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranı yüzde 80!

İzmir'deki yapı sektörüyle Türk inşaat sektörünün farklı olduğunu dile getiren Kalı, İzmir'de yaşlı yapı stoğunun çok fazla olduğunu ve kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranın yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti.


İZMİR'de inşaat sektörü son yılların en hareketli dönemini yaşarken, Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı,sektörün ivmesini kaybetmeyeceğini, nitelikli projelerle yola devam etmek gerektiğini söyledi.


İzmir'deki yapı sektörüyle Türk inşaat sektörünün farklı olduğunu dile getiren Kalı, İzmir'de yaşlı yapı stoğunun çok fazla olduğunu ve kentsel dönüşüme girmesi gereken bina oranın yüzde 80 seviyesinde bulunduğunu kaydetti. Her yıl 20 bin yeni konuta ihtiyaç duyulduğu bilgisini veren Kalı,  İzmir'in arsa üretmekte zorlandığını ve ehil olmayan müteahhitlerin birbirini tekrar eden yanlış projeler ürettiğini dile getirdi. 


BU HIZLA DEVAM EDER 

"izmir'deki inşaat sektörünün 40 yıl boyunca aynı hızda süreceğini düşünüyorum" diyen Kalı, "Yapılan tüm inşaatlara rağmen nitelikli konut ihtiyacı devam ediyor. 

İzmirli öncelikli olarak güven bekliyor. Yapan gruba ve zemine, statik kaliteye, yaptığı yatırımın kendine geri dönüşümüne güvenmek istiyor. Yaptığı yatırımda huzur ve güven içinde yaşamak istiyor" ifadesini kullandı. 


İHTİYACA UYGUN PLANLAMA ÖNEMLİ 

İzmir'de inşaat sektöründe insanların beklentilerine göre segmentasyor. ve sınıflan dırma yapılması gerektiğini vurgulayan Kalı, uyku saatleri farklı olan bir üniversite öğrencisiyle. 2 çocuklu bir ailenin aynı binanın çatısı altında olmasının problem yaratabileceğine dikkat çekti. Kalı, "Her ailenin ve bireyin yaşamdan beklentileri ve tarzı faıklı. Biz bazı projelerde segmentasyon yapıyoruz. Daha nezih ve doğal ortamda yaşamak isteyen insanlar için ayn. kent merkezinde yaşamak isteyenlere aynı proje üretiyoruz. Çünkü inşaat yapmak önemli değil, planlama yapmak daha önemli" diye konuştu. 



Hürriyet Ege



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri