06 / 05 / 2024

İzmir Ödemiş'e Küçükmenderes Havzası Üniversitesi kurulması planlanıyor!

İzmir Ödemiş'e Küçükmenderes Havzası Üniversitesi kurulması planlanıyor!

İzmir Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, tebrik ziyareti için gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında görüşmeler yaptı...


İzmir Ödemiş Belediye Başkanı A.Mahmut Badem, tebrik ziyareti için gelen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ile kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında görüşmeler yaptı.


Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof.Dr. Bülent Özkan ve E.Ü. Ödemiş Ziraat Meslek Yüksekokul Müdürü Yılmaz Şayan’ın eşlik ettiği ziyarette, üniversitesinin Ödemiş’teki okulları hakkında bilgiler verildi.


1996 yılından bu yana ilçemizde hizmet veren Sağlık Yüksekokulu önümüzdeki yıl son öğrencilerini mezun ederek, kapatılacaktır. Ziraat Meslek Yüksekokulu ise beş bölümle eğitim vermeye devam etmektedir. Çevre ilçelerde bulunan meslek yüksekokullarının tek bir çatı altında toplanması ve bölgemizin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak bir fakülte açılması konusunda görüş alışverişinde bulunan ziyarette, ilçemizde kurulması planlanan Küçükmenderes Havzası Üniversitesi hakkında da görüşmeler yapıldı.


Başkan Mahmut Badem, yapılacak olan çalışmalarda Ödemiş Belediyesi olarak alt yapı ya da teknik anlamda her türlü desteğin verileceğini belirtti. Ayrıca, Sağlık Meslek Yüksek Okulu'ndan mezun hemşirelerimiz de yapımı tamamlanmak üzere olan Devlet Hastanesi’nde görevlendirilmeleri konusunda çalışmalar yapacağını ifade etti.



Beyaz Gazete