27 / 04 / 2024

Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde doğalgaz etüt çalışmaları başlattı!

Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde doğalgaz etüt çalışmaları başlattı!

İzmir'in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, Ödemiş ve Kiraz ilçelerinin doğalgaza kavuşması için teknik etüt çalışmalarını başlatırken, Tire ilçesinde mevcut şebekeyi genişletme yönünde karar aldı.


İzmir'in doğalgaz dağıtım ve işletmesini üstlenen İzmirgaz, Ödemiş ve Kiraz ilçelerinin doğalgaza kavuşturulması için ön fizibilite çalışması başlatırken, Tire ilçesi için mevcut şebekenin genişletilmesi yönünde çalışmalarını hızlandırdı.

Ödemiş, Kiraz ve Tire ilçelerinden gelen talepleri değerlendiren İzmirgaz, 2014 yılı içerisinde yatırım programına yön verebilmek için saha etütlerini başlattı. İzmirgaz'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Temiz enerji doğalgazın ilçelerine gelmesi yönünde yoğun talepte bulunan Ödemiş ve Kiraz bölgeleri için teknik etüt ve bütçe çalışmalarına başlandı. Oluşturulan teknik ekibin yapacağı analizlerin değerlendirilmesinin ardından uzun süre hava kirliliğinden yakınan ve doğalgaz talebinde bulunan bölgelerin doğalgaza kavuşturulması yönünde bir yol haritası belirlenecektir." 


"Amacımız çok fazla ilçeye ulaşmak"

Öte yandan 2010 yılında doğalgaza kavuşan Tire ilçesi içinde gelen talepler doğrultusunda genişletme çalışmalarının devam ettiğinin belirtildi. 

Ödemiş ve Kiraz ilçelerinde yaşayan vatandaşların çok sayıda başvurusunun bulunduğunun belirtildiği açıklamada, "İzmir'in merkez ilçelerinde olduğu gibi çevre ilçelerden de yoğun doğalgaz başvurusu almaktayız. Mevcut yapıda Kemalpaşa, Tire, Aliağa ve Torbalı ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımız doğalgazdan faydalanmaktadır. Amacımız daha çok ilçeyi ve vatandaşımızı doğalgazın olanaklarından faydalandırmaktır" ifadelerine yer verildi.


Yeni Asır