25 / 04 / 2024

İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası mimari yarışması sonuçlandı!

İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası mimari yarışması sonuçlandı!

İZKA'nın mekan ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi, çevreci teknolojilerden ve mühendislik çözümlerinden faydalanan, engelli dostu ve güzel sanatları teşvik eden, şehir için önemi olan projeler, mimar kadrodan oluşan bir jüri tarafından ödüllendirildi...


İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA)'nın geçen ağustos ayında projelendirdiği "İzmir Kalkınma Ajansı Hizmet Binası" mimari yarışması sonuçlandı. İZKA'nın mekan ihtiyaçlarına uygun, yenilikçi, çevreci teknolojilerden ve mühendislik çözümlerinden faydalanan, engelli dostu ve güzel sanatları teşvik eden, şehir için önemi olan, yapılaşmış çevreye mimari katkılar yapabilecek projeler, mimar kadrodan oluşan bir jüri tarafından ödüllendirildi. İlk üç projenin ödüllerini sırasıyla İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ve İZKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Ergüdar Can verdi. Dört proje de mansiyon alarak İzmir'e farklı bir bakış açısıyla yaklaşmış oldu. Birinciye 50 bin, ikinciye 40 bin, üçüncüye 30 bin, mansiyon sahiplerine de 12 bin 500 lira para ödülü verildi.


Yarışmada birinciliği Hasan Sıtkı Gümüşsoy ve ekibi kazandı. İkinciliğe Ömer Selçuk Baz ve ekibi, üçüncülüğe Alişan Çırakoğlu ve ekibi lâyık görüldü. Jüri ayrıca dört projeye de mansiyon ödülü verdi. Yarışma jürisinin akademisyen ve ünlü mimarlardan oluştuğunu ifade eden Genel Sekreter Can, İzmir şehir merkezine mimari katkılar sağlayacağı düşünülen bir proje elde ettiklerini söyledi. Can, “Yarışmaya katılan tüm gençlerimize teşekkür ederim, İzmir'e yakışır, farklı bir hava getirecek bu projeler, sektörün önde gelenleri tarafından özenle incelendi. İzmir’e yakışır bir sonuç çıktı.” dedi.


Yarışmanın kolokyumu, İZKA Yönetim Kurulu Başkanı da olan İzmir Valisi Mustafa Toprak’ın katılımıyla İzmir Resim Heykel Müzesi Kültürpark Sanat Galerisi’nde yapıldı. Kolokyumda protokol üyeleri, jüri ve katılımcıları selamlayarak kısa bir konuşma yapan Vali Toprak, “Burada ben öncelikle İZKA’nın yeni hizmet binası için açılan bu ödüllü proje yarışmasına katılan her bir katılımcıya teşekkür etmek istiyorum. İZKA adına açılan bu proje yarışmasında en iyinin seçilmesi, en iyi derecelerin yapılması ve en iyi çalışmaların ortaya konulması hususunda arkadaşlarımız hep birlikte iyi niyetle çalıştılar. En kısa zamanda gerekli çalışmaları tamamlayarak uygulama aşamasına geçeceğiz ve projeyi İzmirimiz'e kazandırmış olacağız.” dedi. Yarışmaya katılan projeler, 2 Ocak 2014 tarihine kadar Kültürpark Sanat Galerisi’nde görülebilecek.


Zaman Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri