28 / 03 / 2024

Japon tur operatörleri İzmir'in turistik yerlerini gezdi!

 Japon tur operatörleri İzmir'in turistik yerlerini gezdi!

Japon tur operatörleri, İzmir Kalkınma Ajansı'nın daveti üzerine kentin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı buldu. İZKA, turistlerin kente ilgisini artırmak için Japon tur operatörlerine şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi...



İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), turistlerin kente ilgisini artırmak için Japon tur operatörlerine şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdirdi. 


İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban, yaptığı açıklamada, İzmir'in turizmde hak ettiği noktaya ulaşması için tanıtım çalışmalarına devam ettiklerini belirtti. 


Yılmazçoban, "Japon tur operatörlerini İzmir'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Misafirlerimiz ziyaretleri süresince İzmir ve Güney Ege'yi gezecekler ve acentelerimiz ile işbirliği içerisinde Japon turistlere yönelik paket tur programları planlayacaklar. Bu çalışmaların sonucunda İzmir'e gelen Japon turist sayısını artırmayı amaçlıyoruz. Kentimiz  bünyesinde barındırdığı eğlence, kültür, inanç, termal ve tarih turizmi çeşitleriyle birçok farklı hedef kitleye hitap ediyor. Binlerce yıllık tarihi ve zengin coğrafyasının yanı sıra sıcakkanlı insanları ve yöresel lezzetleriyle, gelecek olan turistlere farklı bir deneyim yaşatacaktır" diye konuştu.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdulaziz Ediz ise İzmir'in, Anadolu coğrafyasında önemli bir konuma sahip olduğuna dikkati çekerek, kentin kültür ve sağlık turizminde önemli bir destinasyon olduğunu belirtti.


Ediz, "Ulucak Metropolis'te yapılan son kazı çalışmalarıyla birlikte kentin 9 bin yıl öncesine gittiğini görebiliyoruz. Zengin tarihinin yanı sıra, önemli bir inanç kenti olan İzmir, bundan sonraki süreçte daha çok turisti misafir edebilecek düzeydedir" dedi.


Japon tur operatörleri ayrıca İzmir'de faaliyet gösteren tur operatörleriyle bir araya geldi. 


AA