28 / 03 / 2024

İzmir Hatay-Göztepe metrosu 25 Mart'ta hizmete açılıyor!

 İzmir Hatay-Göztepe metrosu 25 Mart'ta hizmete açılıyor!

Sellerin önüne geçmek için yağmur suyu projelerine ağırlık vereceklerini aktaran Aziz Kocaoğlu, metronun Hatay - Göztepe etabının 25 Mart Salı günü hizmete başlayacağını, ifade etti.



İşte Kocaoğlu'nun İzmir manifestosu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Aziz Kocaoğlu, 2014-2019 hizmet dönemine ilişkin strateji ve projelerini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlediği toplantıyla açıkladı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Aziz Kocaoğlu, gelecek 5 yıl için gerekçi, ayaklan yere basan, kentliye dokunan projeler öngördüklerini, masa başında hazırlanmış, kağıt üzerinde kalacak projelerle işlerinin olmadığını söyledi. Kocaoğlu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıda 20142019 dönemi projelerini açıkladı. Partililer, milletvekilleri ve kent protokolünden temsilcilerin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcisinin de katıldığı toplantı, müzikli tiyatral gösteriyle başladı. Mustafa Kemal Atatürk'ün, İzmir'le ilgili sözlerinin vurgulandığı gösteri sonrası konuşan Kocaoğlu, kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Giinü'nü kutladıklarını belirterek, iki kadın belediye başkan adayı ve çok sayıda kadın meclis üyesi adayıyla heyecanlı bir seçim sürecine girdiklerini belirtti. AK Parti iktidarında uygulanan ekonomik programların üretime uzak, ranta yakın olduğunu, dış ticaret açığının artık taşınamaz hale geldiğini savunan Kocaoğlu, 30 Mart yerel seçimlerine 22 gün kala Türkiye'nin giderek daha derin bir demokrasi ve güven krizi içine girdiğini, bu dönemde İzmirliler'e büyük görevler düştüğünü belirtti. Kocaoğlu, "30 Mart seçimi alalade bir seçim değildir. Burada en kritik görevlerden birisi İzmir'e, İzmirliler'e düşmektedir. Biz Atatürk'ün deyimiyle izmir'in güzel insanlarının 30 Mart seçimlerinde Türkiye'ye yeni ve çok önemli bir mesaj daha vereceğine yürekten inanıyoruz" dedi. 


- "Yaşam kalitesi ürettik" 

10 yıllık görev süresinde ranta değil yaşam kalitesi üretmeye çalıştıklarını, bu süreçte sürekli merkezi hükümetin engellemeleriyle karşılaştıklarını anlatan Kocaoğlu, izmir'in kamu yatırımlarından aldığı payın İstanbul ve Ankara'nın çok gerisinde kaldığını, bu süreçte merkezi hükümetten daha fazla yatırım yapan tek yerel yönetim olarak tarihe geçtiklerini iddia etti. İzmir'in sadece yatıranlar açısından değil büyükşehir belediyesi görevlilerine açılan davalarla da cezalandırıldığını ileri süren Kocaoğlu, "Gururla söylüyorum ki hakkında dava açılan, gözaltına alınan, tutuklanan hiçbir bürokratımızın evinde ne içinde dolar olan ayakkabı kutuları, ne para sayma makineleri bulunmuş, ne de şişkin banka hesaplarına rastlanmıştır, onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.

 

- İzmirli'nin İzmir'i "İzmirli'nin izmir'i" başlığıyla hazırlanan yeni dönem projelerinin "İzmir'deki yaşam biçiminin emrivaki projelerle tahrip edilmesinin önlenmesi ve İzmirli'nin yaşam kalitesinin artırılması" ana hedefini taşıdığını anlatan Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Gösterişli, göz boyayan projeler yerine hep vatandaşa dokunan işler yapmaya özen gösterdik. Yine gerçekçi, ayaklan yere basan Izmiriler'e dokunan, kentimizi büyütecek işler yapmak istiyoraz, masa başında hazırlanmış izmir gerçeğinden kopuk kağıt üzerinde kalacak projeler bizim işimiz değil. Büyükşehir Belediyesi, her tür fmans gücüne ve kredibiliteye sahiptir. Bu projeler rant değil yaşam kalitesi üreten projelerdir. Projeler kente dışarıdan empoze edilmemekte aksine şeffaf olarak geliştirilmektedir. Hepsi birer yerel demokrasi projesidir. Bu projeler Izmirliler'in projeleridir." Kocaoğlu, "Yüzülebilir Körfez" hedefi kapsamında Bostanlı İskelesi Tuzla arasında kanal açma çalışması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan ÇED izni beklediklerini, körfezden çıkacak tarama malzemesiyle Tuzla açıklannda canlılar için alternatif yaşam ve üreme alanı olan doğal bir yaşam adası kuracaklannı, bu adanın yaratıcı peyzaj düzenlemesiyle turizme açılacağını ifade etti. 


- Hatay-Göztepe metrosu 25 Mart'ta açılıyor 

Sellerin önüne geçmek için yağmur suyu projelerine ağırlık vereceklerini aktaran Kocaoğlu, metronun Hatay - Göztepe etabının 25 Mart Sah günü hizmete başlayacağını, sonraki etap olan Göztepe-Üçkuyular'da ise 30 Nisan'dan itibaren test sürüşünün başlayacağını kaydetti.Gelecek 5 yılda 96 kilometrelik mevcut raylı sistem ağını metro, tramvay, monoray yatırımlanyla 3 kat büyüterek 302 kilometreye çıkaracaklarına işaret eden Kocaoğlu, Üçkuyular Narlıdere ve Halkapınar - Otogar metro hatlan için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nm 4 yıldır kenti oyaladığını savundu. 5 hatta metro, 6 hatta tramvay, 2 hatta banliyö projesi açıklayan Kocaoğlu, Alsancak'ta nostaljik tramvay, Gaziemir Fuar alanı ESBAŞ arasına monoray ve Kültürpark Kadifekale arasına da teleferik hattı yapacaklannı söyledi.Trafiğin rahatlaması için 21 otopark, 63 alt ve üst geçit yapacaklannı, Alsancak Gan'nın bulunduğu Vahap Özaltay Meydanı'ndaki trafiğin de yer altına alınacağını anlatan Kocaoğlu, akıllı trafik sisteminin ilk kez İzmir'de uygulamaya konacağını, yeni gemilerle deniz ulaşımının toplu ulaşım içindeki payının 3 kat artacağını ifade etti.İzmir'e opera, flarmoni orkestrası, Ege Medeniyetleri Kültür ve Sanat Merkezi kuracaklarını, 134 kilometreik bisiklet yolu, yeni stadyum, spor salonlan açacaklannı bildiren Kocaoğlu, Gençik ve Spor Bakanlığı'nm stadyum projelerinin alışveriş merkezi, dükkan kurulması amacıyla planlandığını iddia etti.İnciraltı'nda sağlık kampüsü planının uygulanması için ısrarcı olacaklarını aktaran Kocaoğlu, kentsel dönüşüm konusunda dayatmacı değil uzlaşmacı olacaklarını 9 bölgede başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamlayacaklarını, 9 noktada yeni kent ormanlar oluşturacaklarını bildirdi.


Son Dakika




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri