19 / 04 / 2024

İzmir Altay Alsancak Stadı ne zaman açılacak?

İzmir Altay Alsancak Stadı ne zaman açılacak?

Yeni Altay Alsancak Stadı’nın yapımı için geri sayım başlarken, Altaylı taraftarlar proje üzerindeki isteklerini Başkan Özgür Ekmekçioğlu’na iletti.rn


Yeni Altay Alsancak Stadı’nın yapımı için geri sayım başlarken, Altaylı taraftarlar proje üzerindeki isteklerini Başkan Özgür Ekmekçioğlu’na iletti.


Türkiye’de ilk resmi futbol maçına ev sahipliği yapmış olan İzmir Alsancak Stadı’nın yeni projesi ve kullanım hakları için Gençlik ve spor Bakanlığı’ndan gelen müjdeli haber Altay camiasında hareketliliğe neden oldu.


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın geçtiğimiz hafta Ankara’da gerçekleşen KİT Komisyonu toplantısında Alsancak Stadı konusunda projenin hazır olduğunu, Aralık ayında ihaleye çıkılacağını ve stadın Altay Spor Kulübü’ne tahsis edileceğini açıklamasının ardından siyah-beyazlı taraftarlar proje üzerindeki isteklerini kulüp başkanı Özgür Ekmekçioğlu’na aktardı.


Altay 1914 Taraftarlar Derneği’nde düzenlenen sunumda dernek üyesi grafik tasarımcı Emrah Altay’ın revize ettiği stat projesini taraftarlar ve Başkan Ekmekçioğlu birlikte değerlendirdi. Altay Spor Kulübü’nün renkleri olan siyah ve beyazın ağırlıklı olduğu projede taraftarın en büyük beklentisi orijinal projede yer almayan kale arkası tribün olarak dikkat çekti.


Altay taraftarlarına hassasiyetlerinden ötürü teşekkür eden Başkan Ekmeçioğlu, “Son olarak Ankara’da gerçekleşen ve stat projesinin detaylı olarak tarafımıza aktarıldığı toplantıda proje adına beklentilerimizi Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’e aktardık. İsmi Altay Spor Kulübü ile özdeşleşen Alsancak Stadı projesinin en kısa zamanda hazırlanıp inşaatın 2017’de başlayacağı müjdesini aldık. Proje Mimarı Alper Aksoy’u önümüzdeki günlerde İzmir’e davet ederek yerinde etüt ve tadilat çalışmaları yapacağız. Camiamız ve İzmir’e yakışır bir stat için temaslarımız sürecek” dedi.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri