28 / 03 / 2024

İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı 263 yapı yenilenmeli!

 İstanbul'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı 263 yapı yenilenmeli!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tannkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Müezzinoğlu, Türkiye geneli ve İstanbul'da bakanlığına bağlı binalarda depreme karşı dayanıklılık ölçümlerinin yapıldığını söyledi.


Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da bakanlığına bağlı 153 yapının depreme dayanıklı olduğunu, depreme dayanaklı hale getirilmesi gereken yapı sayısının 330 olduğunu bildirdi.


Güçlendirilmesi uygun olmayan ve yenilenmesi gereken yapı sayısı ise 263. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tannkulu'nun soru önergesini yanıtlayan Müezzinoğlu, Türkiye geneli ve İstanbul'da bakanlığına bağlı binalarda depreme karşı dayanıklılık ölçümlerinin yapıldığını söyledi. Sağlık Bakam, İstanbul ili ve ilçelerinde bakanlığına bağlı 1 milyon 650 bin 50 metrekarelik kapalı alan üzerinde oluşan 473 blok için yapılan ölçüm hakkında bilgi verdi. Buna göre, İstanbul'da Haziran 2014 itibariyle depreme dayanıklı yapı sayısı 153 (blok); depreme dayanaklı hale getirilmesi gereken yapı sayısı ise 330 (blok). Güçlendirilmesi uygunsuz ve yenilenmesi gereken yapı sayısı da 263 (blok).


Dünya