18 / 04 / 2024

İnegöl'de metruk binalar yıkılıyor!

 İnegöl'de metruk binalar yıkılıyor!

İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu “Bilindiği üzere bu zamana kadar çeşitli sebeplerle birçok bina yıkımı gerçekleştirdik. Bunlardan bazılarını kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde, bazıları kaçak bina olması sebebiyle, çıkmaz sokakları açmak üzere yıktığımız binaların yanı sıra bazı binaları da metruk olması sebebiyle, çevreye verdiği zararları bertaraf etmek için yıkıyoruz." dedi.


Sinanbey mahallesi 3 ada 27 nolu parselde bulunan ve yıkılmaya yüz tutmuş vaziyetteki ahşap metruk bina risk oluşturması sebebiyle 03.02.2015 tarih ve 133 sayılı belediye encümen kararıyla Belediye ekiplerince yıkımı gerçekleştirildi.


Yıkımla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu “Bilindiği üzere bu zamana kadar çeşitli sebeplerle birçok bina yıkımı gerçekleştirdik. Bunlardan bazılarını kentsel dönüşüm çalışması çerçevesinde, bazıları kaçak bina olması sebebiyle, çıkmaz sokakları açmak üzere yıktığımız binaların yanı sıra bazı binaları da metruk olması sebebiyle, çevreye verdiği zararları bertaraf etmek için yıkıyoruz. Bugünde Sinanbey Mahallesi Leylak Sokakta bulunan bir binanın metruk olması ve mevcut haliyle yola yıkılma tehlikesi arz etmesi dolayısıyla yıkımını gerçekleştirdik. Yapılan yıkım çalışma sonrası bu risk ortadan kaldırılarak yapının bulunduğu sokak yıkım sonrası genişlemiştir” dedi.


Şehrin fiziki yapısını bozan, imar sorunu teşkil eden, çevreye ve vatandaşa sıkıntı doğuran yapıların yıkımını gerçekleştirerek çözüme kavuşturduklarını belirten Kansu; yıkımı gerçekleştirilen binanın özel mülkiyet olduğu için yıkım sonrası yapılacak olan enkaz kaldırma çalışmaları sonrasında boş bırakılacağını söyledi.



Okur Gazetesi