25 / 04 / 2024

İbrahim Özdiş Seyhan: Tarihsel dönüşüm ve kentsel yenileme için yola çıktım!

İbrahim Özdiş Seyhan: Tarihsel dönüşüm ve kentsel yenileme için yola çıktım!

Adana Haber Gazetesi haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı İnşaat Mühendisi İbrahim Özdiş Seyhan’da Tarihsel dönüşüm ve kentsel yenileme için yola çıktığını söyledi.



İbrahim Özdiş  1 Aralık 2013 tarihinde yapılacak CHP Seyhan İlçesi  belediye başkan aday belirleme ön seçim çalışmaları için mahallerde ve Sivil toplum örgütleri ile görüşmelerini  sıklaştırdı.  Özdiş, ziyaretlerinde sorunları dinlerken düşüncelerini de açıkladı, yapacağı hizmetlerin satır başlarını vererek neden aday olmak için yola çıktığını da özetledi.


CHP Adayı Özdiş AKP anlayışının her alanda tahribat yaptığına dikkat çekti, yerel seçimlerde halkın oyları ile baskıcı gidişe son vereceğine inandığını belirtti. CHP Seyhan Belediye Başkan Aday Adayı İbrahim Özdiş şöyle dedi;“AKP,  yurt içinde baskıcı politikalar uygulamakta, yurt dışı ilişkilerde ise dostu kalmayan ülke durumuna düşürdü. Avrupa Birliği ile ilgili söylenenlerden de bir şey çıkmadı. Gezi olayları AKP’nin gerçek yüzünü gösterdi. Genç,  kadın ve yaşlı bakmazsınız saldıran anlayışın kentleri de yaşanır kılma düşüncesi olamaz.  

Kent gelirlerinin doğru kullanılması ve kaynakların rant için değil halkın yararına kullanılması önemlidir. AKP anlayışı rantçı bir anlayıştır. Doğası, çevresi ile insanca bir yaşam ise sosyal belediyeciliğin gereğidir. Onunda şekillendiği yer Cumhuriyet Halk Partisidir. CHP’li belediyeler ülkemizde önemli hizmetlere imza atmışlardır. Bugün belediyecilik adına söz edilen metro, yurttaşa ucuz konut, ulaşım planı, sağlıklı yerel ürün, yeşil alan, yerinde dönüşüm uygulamaların planlayan, projeleyen, ilk örnek uygulamalarını yapan CHP’li belediyelerdir.  

Sol, Sosyal Demokrat belediyecilik yaklaşımında  “önce insan” anlayışı egemendir. Bu tanım içinde doğası, çevresi, dünde yaşam alanlarının sahiplenilmesi gibi önemli satırbaşları yer alır. Seyhan’da partilimiz bize görev verdiğinde Seyhan yapacaklarımızı biliyoruz. Bu bağlamda göreve hazırım.”


İnşaat Mühendisi İbrahim Özdiş, kentsel dönüşüm yerine tarihsel dünü ile yaşayan çağdaş kent dokusu ile buluşan bir anlayışın yerel yönetimler için gerekli ve doğru tercih olacağını da belirtti. Mahallelerde halkla ve partililerle buluşan İbrahim Özdiş, halkın ve partililerin desteğinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek şöyle konuştu:

“ Her gittiğimiz yerde yoğun bir destek ve ilgi ile karşılanıyoruz. Aday adaylığımızın adaylığa dönüşebilmesi için 1 Aralık 2013 Pazar günü partililerimizin ön seçimde bizlere oy vermesi yeterli olacak. Adaylığımız, partimiz genel merkezince de onaylanması ile hemen ev ev kapı kapı Seyhan’da çalışmaya başlayacağız. Yaşadığımız gerçeklerden öte yerel yönetimlerdeki yanlışları eksikleri dile getireceğiz. Çağdaş, gelişmiş, tarihi dününden kopmayan, sorunlardan arınmış bir kentte yaşamak herkesin hakkı.  Seyhan’ı, sokağı, mahallesi ile dokusunu biliyorum.  Sorunları çözeceğime de inanıyorum.  Halkımıza beklediği hizmetleri vermek için göreve talip oldum.  Pazar günü yapılacak seçimde partililerimizin desteğine de güveniyorum”


Adana Haber Gazetesi