05 / 05 / 2024

Hatay ile Karabağlar ekspres yolla bağlandı!

 Hatay ile Karabağlar ekspres yolla bağlandı!

İnönü Caddesi'nin Hıfzısıhha mevkii ile Yeşillik Caddesi arasındaki mesafeyi 4.5 kilometreye indirecek olan yolun açılışında konuşan Başkan Kürüm, "Bu yol, Karabağlar'ın kaderini büyük ölçüde etkileyecek" dedi



Hatay ile Karabağlar arasındaki ekspres yolun açılışı gerçekleştirildi. İnönü Caddesi'nin Hıfzısıhha mevkii ile Yeşillik Caddesi arasında 7.5 kilometre olan mesafeyi dört buçuk kilometreye indirecek olan yolun açılışında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Böylece Karabağlar'ı müstakil merkezi olan, bir kent merkezi meydanı ile beraber yaratmak üzere yola çıktık. Bu bulvarın kamulaştırma bedeli 30 milyon lira, istinat duvarları ve yapım masrafları da 20 milyon lira. Toplam 50 milyon liraya mal oldu. Gelecekte köprü ve geçitler de yer alacak" dedi. 

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ise, "İlk defa iki yakası da bizim olan bir bulvarın açılışını yapıyoruz. Bu yol, Karabağlar'ın kaderini büyük ölçüde etkileyecek. Yolun her iki yakasında da bu yola yakışır bir imar değişikliğinin yapılmasını hayal ediyorum. Dilerim ki bu hayalim gerçekleşir. İzmir'in en büyük ilçesi Karabağlar'a merkezi hükümetin bir tuğla koyduğunu göremedik. Birkaç ay içinde de Uzundere Yaşam Merkezi'nin açılışını yapacağız. Karabağlar'a ve İzmir'e hizmet eden herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Yeni Asır