04 / 05 / 2024

Esenyurt'ta termal şifa tesisi kuruluyor!

 Esenyurt'ta termal şifa tesisi kuruluyor!

İstanbullular termal şifa için artık Yalova’ya Bolu’ya Kızılcahamam’a ya da Afyon’a gitmek zorunda kalmayacak. Çok katlı binalarıyla Manhattan’a dönüşen Esenyurt şimdi de şifalı sularıyla adını duyuracak....


Çok katlı binalarıyla Manhattan’a dönüşen Esenyurt şimdi de şifalı sularıyla adını duyuracak. Geçtiğimiz yıl Saadetdere’de sondaj çalışması yapan İSKİ, yerin 750 metre altında termal su buldu.  Bulunan suyun 49.5 derecede hipertermal olduğu anlaşıldı. Esenyurt Belediyesi hemen harekete geçti. Enerji ve ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve İstanbul İl Özel İdaresi’ne yapılan başvuruların ardından bölgeye termal tesisler için izin çıktı. Belediyenin hazırladığı projelerin ardından temel atma töreni bugün yapılacak.


Türkiye'nin en şifalı suyu


Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Esenyurt’taki hipertermal su mineral seviyesiyle de Türkiye’nin en zengin şifalı suyudur. Daha anlaşılır olması açısından söylenecek olursa; buradaki suyun mineral seviyesi Ankara Kızılcahamam termal suyundan yaklaşık 15 kat daha yüksektir. Esenyurt’taki hipertermal su bu özelliğiyle dünyada sayılı şifalı sular arasına girmiştir. Artık Esenyurt termal turizmle de anılacak” diye konuştu.

 

ERCAN ÖZTÜRK/ Akşam Gazetesi  



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri