20 / 04 / 2024

Esenyurt'a termal tesis ve kaplıca yapılıyor!

 Esenyurt'a termal tesis ve kaplıca yapılıyor!

Termal tesis ve kaplıca yapacak İSTANBUL' un son yıllarda hızla gelişme gösteren ve Türkiye' nin modern ilçeleri arasına giren Esenyurt' ta termal kaplıcalar da geliyor...



Termal tesis ve kaplıca yapacak İSTANBUL'UN son yıllarda hızla gelişme gösteren ve Türkiye'nin modern ilçeleri arasına giren Esenyıırt'ta termal kaplıcalar da geliyor. 


Uzun zamandır yapılan sondaj çalışmaları sonrasında Esenyurt Belediyesi, Türkiye'deki termal ve kaplıcalardan 15-20 kat daha yüksek kalitede seviyesi olan suyu, vatandaşa termal tesis ve kaplıca hizmeti olarak sunmak için kolları sıvadı. 


Esenyurt 'ta bin 220 metreden 49,5 derece termal su bulundu. Esenyurt Belediyesi, termal suyun kullanımı için İstanbul'un ilk termal havuzunun temelini attı. Esenyurt Belediyesi tarafından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile İl Özel İdaresi'ııin izniyle yapılan jeofizik çalışmalar sonucu bin 220 metreden 49,5 derecede hipertermal su bulundu. 


HAVUZUN TEMELİ ATILDI 


Saadetdere Mahallesi'nde bulunan hipertermal suyun kullanımı için Saadetdere Termal Havuz 'un temelleri atıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, "Proeyi inşallah 3 ay içerisinde bitireceğiz" diye konuştu. 


Bölgeye otel ruhsatı da verdiklerini dile getiren Başkan Kadıoğlu, termal sudan faydalanmak isteyen herkesi Esenyurt'a davet etti. 


Akşam