25 / 04 / 2024

Esenyurt'ta modern adak satış noktası kurulacak!

Esenyurt'ta modern adak satış noktası kurulacak!

İstanbul'da ahşap ve bakımsız barakalarda, hijyenik olmayan ortamlarda kesilen adaklık kurbanlar modern tesislerde toplanacak. Günde 4 bin adak kurbanın kesildiği Esenyurt, ilk adak kesim merkezine kavuşacak.


İstanbul'da derme çatma barakalarda hizmet veren yaklaşık 800 adak satış noktası Esenyurt'ta entegre tesise taşınıyor. Türkiye'de ilk olan tesiste çocuk parkı da olacak yatakhane de...


İstanbul'da ahşap ve bakımsız barakalarda, hijyenik olmayan ortamlarda kesilen adaklık kurbanlar modern tesislerde toplanacak. Günde 4 bin adak kurbanın kesildiği kent, ilk adak kesim merkezine kavuşacak.  İstanbul  Ziraat Odası öncülüğünde Esenyurt Belediyesi'nin tahsis ettiği 2 bin 200 metrekarelik bir alanda kurulan ve Türkiye'de de ilk olacak merkezin günlük kapasitesi 1.000 küçük, 300 de büyükbaş adak kurbanı olarak planlandı. 


İstanbul Ziraat Odası Başkanı Ömer Demir, kurulacak adaklık merkezinin bir ilk olduğunu belirterek, şöyle konuştu: "Ülkemizde hatta dünyada adaklık entegre bir tesis yok. İstanbul'da kırık dökük barakalarla çevrili adak kesim noktalarında maalesef hijyenik olmayan ortamlarda kurbanlıklar bekletiliyor ve kesim de aynı şekilde bu uygunsuz alanlarda yapılıyor. Esenyurt'ta ilk kez hijyenik ve entegre bir tesis hayata geçirilecek." 


10 MERKEZ AÇACAĞIZ 


Projeyi Tarım Bakanı Mehdi Eker'in de başından beri desteklediğini dile getiren Demir, "Belediyeler tarafında sıkıntı çekiyoruz. 39 belediyeden 29'unu ziyaret ettik. Şimdilik Esenyurt Belediyesi 5 dönüm, Beylikdüzü Belediyesi de 3 dönüm yer tahsis etti. Belediyelerin desteğini aldıkça bu entegre tesislerin sayısını 10'a kadar çıkaracağız. Her tesiste 10 kişi istihdam edilecek" dedi. 


GURBETÇİ DE YARARLANACAK


Adeta bir adak AVM olarak nitelendirilen tesiste yemekhane, mescit, oyun parkı, otopark, dinlenme tesisi ve yatakhane de olacağının altını çizen Demir, "Türkiye'de en fazla adak kurban İstanbul'da kesilmesine rağmen kayıtdışı oranı yüksek. Projeyle yaklaşık 800 adak kurban noktası kayıt altına girecek" diye konuştu. 


Pınar Çelik / Sabah