29 / 03 / 2024

Erzurum Palandöken altın dönemini yaşıyor!

Erzurum Palandöken altın dönemini yaşıyor!

Türkiye'deki kayak merkezlerinin çoğu kar yokluğu nedeniyle kayak sezonunu açamadı. Ülke genelinde yaşanan kar sıkıntısı Erzurum Palandöken'de suni karlandırma ile aşıldı. Palandöken bu noktada altın dönemini yaşıyor....


Kurak bir kış geçiren Türkiye'deki bir çok kayak merkezinde kayak yapılamazken, Erzurum Palandöken altın dönemini yaşıyor.


Türkiye'deki kayak merkezlerinin çoğu kar yokluğu nedeniyle kayak sezonunu açamadı. Ülke genelinde yaşanan kar sıkıntısı Erzurum Palandöken'de suni karlandırma ile aşıldı. Palandöken dağındaki turistik oteller 21 pisti suni karla karla kaplandı. Gece kayağının da yapıldığı Palandöken'e yurt içinden ve yurt dışından yoğun turist talebi var. Polonya'daki ulusal basın kuruluşlarından 80 gazetecinin de bulunduğu Palandöken'de, konuk gazeteciler için 4 ayrı kategoride kayak yarışmaları düzenlendi. Yarışmalarda dereceye giren basın mensupları madalya ve kupa ile ödüllendirildi.


Gazeteci eşiyle birlikte Erzurum'a gelen doktor Rad Brono, "Erzurum'a üçüncü gelişim. Gazeteciler için güzel bir etkinlik. Ülkemize dönünce gazeteci arkadaşları izlenimleri anlatacaklar. Bizim için unutulmaz bir gezi oldu." dedi.


Xanadu Otel Genel Müdürü Murat Altuğ Kargı ise Avrupa ve Türkiye'de yaşanan kuraklığın Erzurum'a olumlu yansıdığını ifade etti. Kargı, yatak doluluk oranının yüzde yüze yakın olduğunu ifade etti. Ukrayna, İran, Rusya ve Polonya'dan çok sayıda turistin kayak için Erzurum'u tercih ettiğine işaret eden Kargı, "Avrupa ve Türkiye'de kar yok. Palandöken altın dönemini yaşıyor. Pistlerimiz de kar da var. Gece ve gündüz kayağı rahatça yapılabiliniyor." şeklinde konuştu.


Bugün