01 / 05 / 2024

Deprem nedeniyle Çanakkale Defterdarlığı çalışanları hizmet binasına girmek istemedi!

 Deprem nedeniyle Çanakkale Defterdarlığı çalışanları hizmet binasına girmek istemedi!

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde dün saat 08.04'te 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının 11.75 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi...



Balıkesir'deki 4.5'lik depremi hissedip korku yaşayarak hizmet binasına girmek istemeyen Çanakkale Defterdarlığı çalışanlarını, Defterdar Işık ikna etti.


Balıkesir'in Bandırma ilçesinde dün saat 08.04'te 4.5 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Sarsıntının 11.75 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, can ve mal kaybı yaşanmadığını bildirdi. 


'BURAYA YANSITMAYIN' 


Öte yandan Balıkesir'deki 4.5 büyüklüğündeki deprem nedeniyle korku yaşayan Çanakkale Defterdarlığı çalışanları, hizmet binasını terk etti. Çanakkale Defterdarlığı çalışanları, hizmet binasının sağlam olmadığını iddia ederek, bahçeye indi. Bir süre binaya girmeyen personelin yanına gelen Çanakkale Defterdarı Mustafa Işık, çalışanları ikna etmek için çaba gösterdi. Işık, personeline yönelik yaptığı konuşmada "Bu, Bandırma'da olan bir deprem. Onu buraya yansıtmayın. Bandırma daha çok hissetmiş. Benim eşim de yukarıda ben de yukarıdayım, çalışıyorum ve hiçbir endişem yok. Bakın vatandaş da gelmiş, hizmet bekliyor" dedi. Gazetecilerin sorunun ne olduğu yönündeki sorusuna Işık, "Memurlarımızı bilgilendirmek için buradayım. Arkadaşlardan bilgisi olmayan vardı. Deprem dolayısıyla arkadaşlarımız içeriye girmek istemiyor" yanıtını verdi. Daha sonra personel, hizmet binasına girip, görevlerinin başına döndü. 


UZMANLAR YORUMLADI


Düşey hareketlenme

İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, Bandırma'daki depreme ilişkin "Düşey hareketlenmeler var ama beklenen depremlerle alakası yok. O yüzden bunlara bağlı büyük depremi düşünmek, pek doğru değil" dedi. 


Büyük deprem yok

İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ise "Deprem, Kuzey Anadolu kırığının iki kolunun kavşak noktasında meydana geldi. Kendi izlenimlerim doğrultusunda bunun arkasından daha büyük bir deprem beklemiyorum" diye konuştu. 


Sabah